Werken van Franse en Nederlandse componisten voor bariton en piano


Liedrecital door duo Evert Jan Nagtegaal en Jacomijn Puite

UTRECHT, 20071109 -- Een bestaand gedicht een extra dimensie geven door er muziek aan toe te voegen, zo geven componisten een speciale meerwaarde mee aan een tekst. De liedkunst is in Nederland niet de meest populaire kunstvorm als we de programma's van diverse concertzalen bekijken. In cd -zaken staan echter veel opnames van liederen, van Schubert tot Schönberg, in het Nederlands, Duits, Frans, Engels, Noors, Fins of Spaans. Er is dus wel degelijk een publiek dat graag naar liederen luistert. En gelukkig zijn er ook musici die graag liederen willen uitvoeren.

De bariton Evert Jan Nagtegaal en de pianiste Jacomijn Puite hebben reeds diverse recitals gegeven in de afgelopen jaren met bijzondere keuzes uit het grote liedrepertoire. Werken van Schubert, Schumann,Mahler, Liszt, de Utrechtse componist Gerrit Jan van Eijken, Vaughan Williams, Finzi, Butterworth en anderen.

Binnenkort zullen ze echter te horen zijn met een keuze uit de Franse poëzie , op muziek gezet door Gabriël Fauré, Reynaldo Hahn, Jules Massenet, Henri Duparc en de Nederlandse componisten Henriëtte Bosmans en Leo Michielsen.

Een mooie zondagmiddag met ` Franse delicatessen' in de Utrechtse binnenstad.

Dit recital zal te horen zijn op zondag 16 december a.s. om 15 uur in de Silokerk , Herenstraat 34 en de toegang is ¤ 12,50. (¤ 7,50 voor kinderen en scholieren)

Kaarten verkrijgbaar vóór aanvang van het concert (de kerk is open vanaf 14.15).
Parkeerplaatsen zijn er in de buurt van de Herenstraat op zondagmiddag vooral te vinden aan de Maliebaan en Maliesingel. De bushalte `Stadsschouwburg' voor als u gebruik maakt van openbaar vervoer ( en dan een korte wandeling langs de prachtige Singel).