Jane Goodall Nederland Dag op 16 december


LEIDEN, 20071207 -- Op zondag 16 december a.s. kunt u in het Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis nader kennis maken met de stichting Jane Goodall Nederland, een natuurbeschermingsorganisatie die zich richt zich op natuuronderzoek en -bescherming en op het welzijn van dieren in het algemeen en chimpansees in het bijzonder. Jane Goodall Nederland organiseert dan in samenwerking met Naturalis een drietal interessante lezingen.

Het programma is zodanig ingedeeld dat de sprekers twee keer die dag dezelfde lezing zullen geven. Bij diverse stands kunnen onze vrijwilligers u informeren over de projecten van Jane Goodall Nederland, over het chimpansee adoptieprogramma, en kunnen boeken, boomcertificaten, T-shirts of andere merchandise worden gekocht waarmee het werk van de stichting wordt ondersteund.

Er is verder volop de gelegenheid om in de nieuwe tentoonstelling "Zo Apen, zo Mensen", een speelse en interactieve tentoonstelling over apen, mensen en hun sociaal gedrag te bezoeken of een van de andere permanente of tijdelijke exposities in het museum. Voor kinderen vanaf 4 jaar worden er door Naturalis om het half uur knutselactiviteiten georganiseerd en kunnen de kinderen (en volwassenen) door de vrijwilligers van Jane Goodall Nederland worden gesminkt (vanaf 11.30 tot 16.00 uur). In de cinema zal deze dag een film draaien over de activiteiten van Jane Goodall Nederland.

Het museum opent de deuren om 10.00 uur. De lezingen worden gehouden in het auditorium.

Ochtendprogramma:

10.30 Welkom

10.35-11.20 Lezing Luitzen Santman (Jane Goodall Nederland) ; Holistische benadering van Chimpanseebescherming

11.30-12.20 Lezing Patrick van Veen, bioloog en auteur van het managementboeken "Help mijn baas is een Aap !" en Dierbare collega's; Patrick van Veen houdt zich bezig met apenstreken (gedrag) op de werkvloer".

12.30-13.20 Lezing Professor Jan van Hooff, primatoloog

Middagprogramma:

13.30-14.20 Lezing Patrick van Veen, bioloog en auteur van het managementboeken "Help mijn baas is een Aap !" en Dierbare collega's; Patrick van Veen houdt zich bezig met apenstreken (gedrag) op de werkvloer".

14.30-15.20 Lezing Professor Jan van Hooff, primatoloog

15.30-16.20 Lezing Luitzen Santman (Jane Goodall Nederland) : Holistische benadering van Chimpanseebescherming

Naturalis sluit om 18.00 uur.

Aanmelden

De entree voor deze dag (museum en lezingen !!) is gratis voor u en uw gezin of vrienden mits u zich via onze website www.janegoodall.nl heeft aangemeld. Hierbij graag de voorkeur voor het ochtend of middagprogramma opgeven, dit in verband met de beperkte capaciteit van de zaal waarin de lezingen worden gehouden.

Naturalis is per auto bereikbaar, er zijn bij het museum echter beperkte mogelijkheden voor (betaald) parkeren. Op 8 minuten lopen bevindt zich de parkeergarage van het LUMC. Het is daarom aan te raden om met het openbaar vervoer te komen. Naturalis ligt op loopafstand van het station Leiden. Kijk op www.naturalis.nl voor de routebeschrijving.

Wij zien u graag op zondag 16 december, en vergeet u niet aan te melden op onze website !!





Jane Goodall Nederland