`De Polen zijn er. Wat nu?!'


RKK-radio over de invasie van harde werkers

HILVERSUM, 20071212 -- Nederland in rep en roer: de Polen zijn gekomen en hoe!? 'Ze worden in bungalows bij elkaar gezet', 'de wijken verloederen', `ze zuipen alleen maar' en 'ze zijn ook nog crimineel'. Veel gehoorde reacties, maar is dat de werkelijkheid? En wat denken de Polen zelf? Het Klooster besteedt ruim aandacht aan die vraag vanuit de Paulusparochie in Amsterdam, waar wekelijks meer dan 500 Polen kerken.

Onder het genot van `bigos', een traditioneel Pools gerecht, een gesprek met pastoor Obiedzinski, Frans Jong -getrouwd met een Poolse- en drie parochianen. De gemeenschap bestaat al zestig jaar, maar is in de afgelopen maanden flink uitgedijd. En in de rubriek 'Bericht van Boven' geeft Maria, als Zwarte Madonna vereerd in het Poolse Chestochova, haar kijk op de zaak. Zij steekt de `Poolse jongens en meisjes, die ons vuile werk opknappen', een hart onder de riem.

Verder een reportage van Hella van der Wijst over de 'drugskinderen' in Thailand, het 'Getijdenboek voor kinderen' in de gezinspraktijk bij Cissy en Bas Suijkerbuijk en een nieuwe aflevering van 'Het Kloosterspoor', langs kloosters en kloostergerelateerde plekken in Nederland.

RKK Het Klooster, zondag 16 december, 12.00 - 14.00 uur, Radio 5
Een kleurrijke selectie van inspirerende verhalen, boeiende publicaties en hartverwarmende muziek.
www.katholieknederland.nl/klooster





Ingezonden persbericht