Chopinrecital bij Kaarslicht op 16 december In den Wouwdfluit te Wouw


WOUW, 20071121 -- Chopin recital bij Kaarslicht door pianist Andrzej Pikul uit Krakau Concertzaal In den Wouwdfluit 16 december 2007 om 16.00 uur

Zondag 16 december twee concerten bij kaarslicht in Kerstsfeer in Wouw.
Om 11.30 orgelbespeling door Jan Walraven met Kerstkoralen van Bach uit het Orgelbüchlein en Bach's belangrijke Koraalverzameling uit Leipzig. Om 16.00 Chopin recital door pianist Andrzej Pikul. Zijn programma laat u de ontwikkeling horen van de Polonaises bij componist Frédéric Chopin. Na de pauze Mazurka's, Ballade opus 47, Grandes Valses opus 34 en Scherzo op. 31.

Andrzej Pikul is afgestudeerd pianist bij Prof. Tadeusz Zmudzinski aan de Muziekacademie in Krakau. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik in Wenen bij Paul Badura-Skoda 1981-1983. Meester-cursussen volgde hij bij A.Jenner, T.Vasari, V.Perlemuter en A.Agosti. Zijn internationale debuut gaf Andrzej Pikul in Salzburg in het festival Szene der Jugend. Zijn solo optredens brachten hem naar de grote zalen in Europa, USA, Zuid Amerika en Japan. Bijvoorbeeld de Beethovenzaal in Wenen, Wigmore Hall in Londen, Izumi Hall in Osaka en het National Theater in Brazilië. Hij werd uitgenodigd voor vele radio-tv opnames in Polen, Oostenrijk en Zwitserland. Zijn cd op-names laten zijn veelzijdigheid en werklust zien: Karol Szymanowsky's 4e Symphonie concertante en van Alexander Tansman de Suite voor twee klavieren en orkest. Al een aantal jaren is hij promotor van de klaviermuziek van de Argentijnse componist Alberto Ginastera (1916-1983). Mede hierdoor was het uitbrengen van de volledige klaviermuziek van Ginastera op 2 cd in 2007 een logisch gevolg; Argentijnse dansen, 12 Amerikaanse preludes, Suite met Creoolse dansen, 3 Sonates en een Toccata. Deze nieuwe Ginastera CD is deze maand op de Nederlandse Concertzender te horen geweest.
Andrzej Pikul heeft veel 20e en 21e eeuwse pianomuziek gespeeld.
Een aantal componisten heeft composities aan Andrzej Pikul opgedragen.
Ook hij geeft meester-cursussen in Engeland, Brazilië, Chili, Japan, Duitsland, en Portugal. Andrzej werkt als gast professor aan het Kobe College in Japan.
Aan de Muziekacademie in Krakau is hij pianodocent, decaan van de instrumentale faculteit en pro-rector voor internationale samenwerking.
Zie http://www.andrzejpikul.art.pl

16 December entreeprijzen: orgelbespeling Jan Walraven 11.30 uur ¤ 3,50. Andrzej Pikul Chopinrecital 16.00 uur ¤ 12.50 inclusief programma, koffie en
Het eigengebakken Wouwdfluitkoekje. Reserveren gewenst, want vol is vol.
Info www.indenwouwdfluit.nl





Ingezonden persbericht Jan Walraven