Haute Coutureprijs 2007 voor Henriëtte Dijkinga


Hoedenmaakster bekroond voor gehele carrière

AMSTERDAM, 20071216 -- In Galerie Prins aan de Gracht werd tijdens de expositie Chique & Bling Bling van kunstenaar Hayo Sol en hoedenmaakster Henriëtte Dijkinga de Haute Coutureprijs 2007 uitgereikt. Dit jaar reikte de redactie van de Couturekrant de prijs uit aan de Haagse hoedenmaakster Dijkinga voor haar gehele carrière.

De redactie van de Couturekrant roemde de tijdloze creaties van Dijkinga die geliefd zijn in alle lagen van de bevolking. Ook leden van het Koninklijk Huis en de Eerste- en Tweede Kamer weten de weg naar Dijkinga telkens te vinden. Dijkinga weet, met name op Prinsjesdag, het modeland op fraaie wijze met Britse allure kleur te geven. Denk aan Ascot.

Henriëtte Dijkinga kreeg de Haute Coutureprijs 2007 uit handen van hoofdredacteur- en juryvoorzitter Phia Baruch. Baruch is tevens oprichterster van de Nederlandse Vereniging voor Modejournalisten en bedacht ooit de Max Heymansring. De eerste grote modeprijs in ons land.

Zij noemde Henriëtte Dijkinga onder meer: "Heel society... maar zij heeft ook altijd respect voor iedereen ongeacht wie. En iedereen die zij aardig vindt... mag haar hoeden dragen."





Ingezonden persbericht