Ingezonden persbericht


zondag 16 december om 15.30 uur gaat

NP3 in gesprek met:

Jeroen Hofs / EBOMAN - controversiele videosample-artiest en oprichter SmadSteck (www.eboman.info en www.smadsteck.nl), Lucas Evers - Head of programme e-culture, Waag Society en Creative Commons Nederland (www.waag.org), Bas Schevers - beeldend kunstenaar (www.basschevers.nl) en Lykle de Vries - adviseur ICT en projectregisseur (www.deondernemers.nl)

ENTREE GRATIS

Aankomende zondag vindt, tijdens de tentoonstelling van Retort++ (www.retortplusplus.org), het (uitgestelde) tafelgesprek plaats waarin NP3 de discussie aangaat rondom nieuwe interpretaties van het begrip copyright op het werk van artiesten, fotografen, musici en kunstenaars. In dit discours is het onderzoeken van maatschappelijke fenomenen als Creative Commons en bescherming van intellectueel eigendom in relatie tot het huidige kunstenaarschap van groot belang om tot 'frisse' constateringen te kunnen komen en de oude argumenten eens op de weegschaal te leggen. Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de valkuilen voor kunstenaars die op grond van andermans werk nieuwe creaties maken? Hoe (her)definieren we artistieke originaliteit, - mentaliteit, en intellectueel eigendom in dit 'nieuwe' licht? Face-to-face zoeken we naar woord en weerwoord en hopen de discussie ook met inbreng van het publiek verder te kunnen brengen.

Volgend jaar zullen in aansluiting op dit onderwerp nog verschillende tafelgesprekken volgen.
---

Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 18.00 uur l NP3 l Hofstraat 21 l 9712 JA l Groningen l 050-3138260 l hier@np3.nu l www.np3.nu l l cam 01 l cam 02 l cam 03 l