Ingezonden persbericht

East meets West in Melkweg 16 december

Groot Succes!

Dancing on the Edge is begonnen!

Afgelopen dinsdag is Dancing on the Edge in première gegaan in Groningen. Burgemeester Wallage beet het spits af met een treffende openingsspeech. Daarna was het de beurt aan Maqamat Dance uit Libanon, Ayman Abdel Fattah uit Egypte en Myosotis Dance uit Syrië. Groningen was om!

Amsterdam had de eer dat Staatssecretaris Timmermans van Buitenlandse Zaken aanwezig was om het festival te openen. Hij onderstreepte de moed van Gary Feingold voor het initiatief maar prees met name de moed van de deelnemende artiesten die samen dit festival tot een groot succes maken. Deze avond waren er niet alleen de openingsvoorstelling van Maqamat Dance en de voorstellingen van Myosotis Dance en Ayman Abdel Fattah in de Nes te zien, maar ging ook Mohamed Shafik uit Egypte en Acco Theatre uit Israel van start in Nederland. Ook Amsterdam was om!

Vrijdag 14 december wordt het officiële startschot gegeven in Rotterdam, alhoewel de voorproef van Iraqis Bodies & Yaser Khaseb op 13 december bijna uitverkocht was. We weten het nu zeker. Na 14 december is ook Rotterdam om!

Nog te zien dit weekend!

Amsterdam - vrijdag 14 december

Iraqis Bodies & Yaser Kahseb - Frascati 2 (19.30 uur) uitverkocht !

Ayman Abdel Fattah & Mohammed Shafik - Engelenbak (20.30 uur) Bijna uitverkocht.

Rotterdam - vrijdag 14 december

Acco Theatre Center - Rotterdamse Schouwburg (20.30 uur)

Opening met: Orhan Kaya, Wethouder van Cultuur en Participatie, Rachida Azough, Creatief Directeur van Kosmopolis en Gary Feingold, Artistiek Directeur Dancing on the Edge

Amsterdam - zaterdag 15 december

Iraqis Bodies & Yaser Kahseb - Frascati 2 (19.30 uur)

Ramad Dance & Le Grand Cru - Brakke Grond (19.30 uur)

Ashtar Theatre & Simon Rowe - Frascati 1 (21.00 uur)

Rotterdam - zaterdag 15 december

Ayman Abdel Fattah & Myosotis Dance - Rotterdamse schouwburg (20.30 uur)

Amsterdam - zondag 16 december

Karima Mansour - Frascati 2 (19.30 uur)

Ramad Dance & Le Grand Cru - Brakke Grond (19.30 uur)

Ashtar Theatre & Simon Rowe - Frascati 1 (21.00 uur)

Rotterdam - zondag 16 december

Maqamat Theatre Dance - Rotterdamse Schouwburg (20.30 uur)

IVM BEPERKTE CAPACITEIT EN POPULARITEIT VAN DE VOORSTELLINGEN IS RESERVEREN AAN TE RADEN!!

Zie ook http://dancingontheedge.createsend.com/t/1/l/uyiju/ykojkuj/www.dancingontheedge.nl voor het programma in Rotterdam op 17&18 en Groningen op 18 & 19 december!

East meets West in Melkweg 16 december

East meets west & west meets east

Amsterdam eindigt het festival met een after party, een avond vol dans en muziek. Eindelijk de kans om ook zelf in beweging te komen!

Op vertoon van een toegangskaartje voor een voorstelling van Dancing on the Edge is de toegang voor de Melkweg (gehele avond) slechts ¤8

Locatie: De Melkweg (Oude Zaal en Theaterzaal)
Datum: 16 december - Tijd: 19.30 uur - 02.00 uur - Prijs: ¤ 10 / ¤ 8

Op deze avond brengen Dj Takimi en Dj Kareem Raihani een swingende combinatie van moderne en traditionele muziek uit het Midden-Oosten. Er is een spetterend optreden te zien van de Turkse-Balkan-jazz-folk-band Tarhana en Dj MPS Pilot sluit af met een knetterende show met muziek uit o.a. de Balkan, Turkije, India en Marokko vermengd met eigentijdse dance. Daarnaast biedt deze avond de laatste mogelijkheid om twee dansvoorstellingen te zien die tijdens het festival de revue zijn gepasseerd: 'Moments' van de Egyptenaar Ayman Abdel Fattah en 'Mysterious Gift' van de Iranees Yaser Khaseb. Ook zal de betekenis van moderne dans en kunst in het Midden-Oosten tijdens een wervelend debat onder de loep genomen worden.

Programma:

19.30 DJ Takimi
20.00 Band Tarhana & Debate
20.15 Yaser Kahseb & Ayman Abdel Fattah
21.30 Band Tarhana, DJ Kareem Raihani, DJ MPS Pilot