Nederlandse Politiebond


Onnodige belediging van de KNVB

Zoals bekend steunt de NPB niet de actie-inzet van de nu actievoerende politiebonden en doet daarom ook niet mee aan de acties die vandaag en morgen het voetbal treffen.

Maar......, we hebben er belang bij dat de huidige acties goed verlopen. Om die reden hebben we vrijdagavond, nog voordat de uitspraak in de publiciteit was gekomen, de ACP gefeliciteerd met het vonnis van de voorzieningenrechter die weigerde de voorgenomen acties onrechtmatig te verklaren.

Wij konden snel reageren omdat onze eigen advocaat (mr Pauline de Casparis) de zitting van de eerste tot de laatste minuut heeft bijgewoond.
De uitspraak is ook voor de NPB van belang omdat wij zelf, zoals het er nu naar uitziet, vanaf woensdag 9 januari 2008, harde acties zullen starten. Defitieve besluitvorming daarover is dinsdag 18 december.

Vanavond was ook de heer Kessler van de KNVB op de televisie te zien. Hij was zichtbaar en hoorbaar ontstemt over de politieacties van onze collega bonden. Iedereen mag er van denken wat hij of zij wil. Dat verstokte voeballiefhebbers, en daar zitten ook heel wat politieambtenaren bij, teleursgesteld zijn valt te begrijpen. Het is echter onbetamelijk dat de heer Kessler de ontevreden politieambtenaren betiteld als 'verwende kereltjes'.

Overigens vindt de NPB dat je als actievoerende politiewerknemers zolang mogelijk acties moet toepassen die de burgers zoveel mogelijk ontzien en vooral de werkgever/overheid treffen. We hebben hun steun immers hard nodig!
Maar onvermijdelijk zullen burgers vroeger of later ook klagen over de op stapel staande NPB acties.

Wij zijn druk bezig om te zoeken naar indrukwekkende publieksvriendelijke acties, omdat ook onze leden daar de voorkeur aan geven.
Er is in de afgelopen week geen ledenraadpleging geweest waarbij dat niet naarvoren werd gebracht.
Er zijn ook flink wat NPB=leden geweest die tijdens een staking geen duimen willen draaien, maar zich dienstbaar willen maken in scholen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen et cetera. Kunnen ze gelijk het begrip vragen voor de NPB-CAO-eisen.

Onze advocaat en juristen beraden zich diepgaand over de vraag of bestaande jurisprudentie in binnen en buitenland (het gaat hier om Europees recht) inmiddels meer mogelijkheden biedt dan tot nu toe is aangenomen. Daarbij benutten we ook de beste externe deskundigen op dit gebied.

Een verontschuldiging van de heer Kessler in de richting van alle politiewerknemers lijkt ons op zijn plaats.

Onze leden vragen we aanstaande dinsdag alert te zijn op de berichtgeving nav de besluitvorming van de NPB-bondsraad, het NPB=parlement.

Gepubliceerd op 15 december 2007 door J F W (Hans) van Duijn.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2007.