Politie Gelderland-Zuid

Illegaal vuurwerk

Tiel/Ochten, 16-12-2007 o De politie verrichtte in de nacht van vrijdag op zaterdag twee aanhoudingen in verband met vuurwerk: eentje in Tiel waar bij controle een hoeveelheid illegaal vuurwerk werd gevonden en eentje in Ochten, waar vanuit een auto brandend vuurwerk naar een woning werd gegooid. Toen een politieman nadere controle wilde instellen, zou op hem zijn ingereden.

* In Tiel werd een 22-jarige inwoner van deze plaats aangehouden nadat hij was betrapt met een hoeveelheid illegaal vuurwerk. Agenten werden door de politiemeldkamer verzocht te gaan naar het Taluud. Daar zou mogelijk vanuit een auto in drugs gedeald worden. Na controle van twee geparkeerde auto's, alles bleek in orde, kwam er nog een auto het parkeerterrein oprijden. Op het moment dat de bestuurder de agenten zag, maakte hij rechtsomkeert. Daarop zijn de agenten erachteraan gereden om de bestuurder, de 22-jarige, een stopteken te geven.

Dit lukte op de Boerhavelaan. De agenten spraken de man aan over drugs waarop hij te kennen gaf inderdaad wel drugs bij zich te hebben, maar een gebruikershoeveelheid. Op grond van de Opiumwet hebben de agenten de auto van de Tielenaar vervolgens onderzocht. Zij vonden geen drugs, maar wel 12 stuks illegaal vuurwerk. Dit werd in beslag genomen en de verdachte aangehouden. * Diezelfde nacht troffen politieagenten - na een melding om te gaan naar de Torenstraat in Kesteren, omdat daar iemand op het trottoir zou liggen slapen - daar inderdaad een jongen aan. Hij gaf aan te wonen in Ochten. Het ging om een minderjarige jongen, reden voor de agenten om hem thuis af te leveren en aan de ouders over te dragen.

Aangekomen in Ochten kwam hen een auto met gedoofde lichten tegemoet rijden. De politie zag dat er brandend vuurwerk uit de auto naar een pand aan de Ambachtstraat werd gegooid. Een van de agenten wilde de bestuurder meteen controleren op grond van het vuurwerkbesluit. Maar deze gaf ineens gas en kwam op de agent afgereden. Die kon nog net naar achter stappen om een aanrijding te voorkomen.

Voertuig gevonden

Even later troffen de agenten na even zoeken dezelfde auto op een parkeerterrein aan de Hoef in Ochten. Een 24-jarige inwoner van Kesteren is aangehouden op verdenking van poging doodslag en overtreding van het vuurwerkbesluit. De auto is in verband met sporenonderzoek en controle op de aanwezigheid van nog meer illegaal vuurwerk in beslag genomen. De 24-jarige is ingesloten voor verhoor. (08)