Politie Groningen

Zondag 16 december 2007

Provincie Groningen, 16-12-2007

Groningen: politie pakt duo na vernielingen abris

De politie heeft zaterdagnacht op de Loefzijde een 18-jarige man uit Groningen en een 21-jarige man uit Sappemeer aangehouden voor vernieling. De politie reageerde op een melding van vuurwerkoverlast. De agenten zagen op de hoek van de Loefzijde met de Fok dat een abri was vernield. Op dat moment hoorden de dienders wederom een luide vuurwerkknal. Zij zagen nog net het duo bij een andere abri op de Loefzijde weglopen. Ook dit bushokje bleek door vuurwerk te zijn vernield. De jongste van de twee bleek in het bezit te zijn van een vlinderbom. Een getuige gaf aan dat beide mannen betrokken waren bij de vernielingen. Het duo werd vervolgens aangehouden. Beiden mochten na verhoor het politiebureau verlaten. Zij ontkenden de abris vernield te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer na bedreiging aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht een 40-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer was door de eigenaar van een kroeg aan de Rabenhauptstraat uit zijn horecagelegenheid gezet. De Stadjer had namelijk een lokaalverbod voor zijn kroeg. Buiten het café werd de 40-jarige boos, waarna hij met een mes begon te zwaaien. Ook probeerde hij met een terrasstoel een raam te vernielen. De verdachte, die onder invloed verkeerde, werd vervolgens aangehouden en ingesloten. Het mes werd even later in een portiek aan de Rabenhauptstraat gevonden en in beslag genomen. De man zal vandaag worden gehoord.

Groningen: dronken man na flesincident ingesloten

De politie heeft zaterdagnacht op de Vismarkt een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. Een portier van een horecagelegenheid aan het Waagplein kon nog net voorkomen dat de verdachte een andere man met een lege whiskyfles probeerde te slaan. De portier wist de fles van de Stadjer af te nemen en kon zo erger voorkomen. De politie kon even later de verdachte aanhouden. Bij de fouillering trof de politie een mes aan bij de man. Tijdens en na zijn aanhouding gedroeg de 21-jarige zich tegendraads. Hij werd ingesloten op het politiebureau. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: vrouw beledigt agenten

De politie heeft zaterdagnacht een 32-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor belediging. De politie werd aangesproken reageerde op een melding van onenigheid bij een café aan de Grote Markt. De politie probeerde een opstootje waar de vrouw bij betrokken was te sussen. De 32-jarige beledigde vervolgens de agenten. Zij werd vervolgens aangehouden. Na verhoor mocht de vrouw het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: slingerende automobilist aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht op de Weg der Verenigde Naties een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De politie werd gewaarschuwd dat een automobilist vermoedelijk onder invloed over de autosnelweg A7 naar Groningen zou rijden. De auto werd even later rijdend aangetroffen. De bestuurder van de auto slingerde zo erg dat hij de bochten nauwelijks kon halen. De dienders vermoedden dat de Stadjer onder invloed verkeerde van een andere stof dan alcohol. Op het politiebureau werd daarom van de bestuurder een bloedproef afgenomen. De uitslag van de bloedproef moet uitsluitsel geven of de 39-jarige onder invloed heeft gereden. Hij mocht na verhoor met een rijverbod van 12 uur op zak het politiebureau verlaten.

Groningen: duo verzet zich na verkeersovertredingen

De politie heeft zaterdagnacht twee Stadjers van 25 en 34 jaar aangehouden. Het duo werd in de Oude Ebbingestraat rijdend op een brommer aangetroffen. De passagier, de 34-jarige, bleek geen helm te dragen. Hierop wilden agenten het duo controleren en de man bekeuren. De bestuurder probeerde te ontkomen aan de politie door in verboden richting de Turfsingel op te rijden. De mannen konden even later klem gereden worden. De bestuurder werd aangehouden en achter in de politieauto gezet. De bijrijder verzette zich tegen zijn aanhouding, waardoor beide agenten zich met de aanhouding moesten bezighouden. De bestuurder zag vervolgens kans om uit de politieauto te klimmen en hij wilde er op zijn brommer vandoor gaan. De agenten wisten dit te voorkomen, waarna hij wederom in de politieauto kon worden geplaatst. De bijrijder koos op dat moment voor het hazenpad. Hij werd korte tijd later in de Muurstraat aangetroffen. Pas na een dreigement met pepperspray wist de politie de 34-jarige aan te houden. De bestuurder wilde aan de politie ontkomen, omdat zijn brommer niet verzekerd was en hij bovendien niet over een bromfietscertificaat beschikt. Beide verdachten werden ingesloten. Zij zullen onder meer over hun verzet bij de aanhouding worden gehoord. De bromfiets is voor technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: Fries beledigt agenten

De politie heeft zaterdagnacht een 19-jarige man uit Surhuizum aangehouden voor belediging. Politieagenten werden aangesproken door de Fries. Hij gedroeg zich direct zonder enige aanleiding tegendraads. De 19-jarige beledigde vervolgens de agenten met bepaalde bewoordingen. Hij werd vervolgens aangehouden. De knaap verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij werd ingesloten op het politiebureau en zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum/Nuis: alcoholcontrole leidt tot twee aanhoudingen

De politie heeft vrijdagavond- en nacht een alcoholcontrole gehouden in Marum en Nuis. De politie nam in totaal 389 blaastesten af. Twee verkeersdeelnemers reden onder invloed. Een snorfietser bleek na de ademanalysetest 1,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Noordbroek: echtpaar gewond bij eenzijdig ongeval

Een 77-jarige man en zijn 74-jarige echtgenote, beiden uit Hoogezand, zijn zaterdagmiddag op de Sappemeersterweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man bestuurde hun auto en kwam per ongeluk in de berm terecht. Hij reed vervolgens tegen een boom. De man bleek licht gewond te zijn. Zijn vrouw moest door de brandweer uit haar beknelde positie worden bevrijd. Zij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De bestuurder werd ook voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De auto is door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft van het ongeval een analyse en een rapportage gemaakt.

Winschoten: wildplasser door het lint

De politie heeft zaterdagnacht een 29-jarige man uit Winschoten aangehouden voor wildplassen. De Winschoter gedroeg zich tijdens het overbrengen naar het politiebureau tegendraads. Onderweg moest de man alsnog worden geboeid. De agenten werden hierbij bedreigd en beledigd. In de ophoudkamer op het politiebureau moest een luchtrooster het ontgelden. De agressieve verdachte moest vervolgens door de parketpolitie van Winschoten naar Delfzijl worden overgebracht. Tijdens het overbrengen maakte de man diverse racistische en beledigende opmerkingen naar de parketpolitieagenten. Op de cellengang in Delfzijl zag de man kans om een arrestantenbewaker een klap in het gezicht te geven. De Winschoter werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Boerakker, Boerakkerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1230, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Leek, Auwemalaan: aantal geregistreerde voertuigen: 379, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Leens, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 667, aantal overtredingen: 90, hoogst gemeten snelheid: 144 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2428, aantal overtredingen: 114, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Winsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1722, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.