persberichten stad Utrecht, 13.15 uur

Utrecht, 16-12-2007

Beperkte bereikbaarheid 0900-8844

UTRECHT Door een technische storing bij de telefoonprovider is de politie Utrecht vrijdagochtend 14 december telefonisch beperkt bereikbaar geweest. Slechts eenderde van de 0900-8844 telefoontjes kwamen bij het Regionale Service Center (RSC) binnen. Rond 13.00 uur was de storing verholpen. Het alarmnummer 112 heeft geen hinder gehad van de storing en is volledig bereikbaar gebleven.

Poging zakkenrollen

UTRECHT De politie heeft zaterdag rond 14.30 uur een zakkenroller aangehouden. Surveillerende agenten werden op de Utrechtse Bazaar aangesproken door beveiliging. Zij hadden gezien dat een vrouw aan het zakkenrollen was. Agenten hebben vervolgens een 23-jaar vrouw uit Bulgarije aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier bekende zij een poging te hebben gedaan om portemonnees uit tassen te stelen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Een 54-jarige man uit Houten werd rond 03.00 uur op de Kanaalstraat aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 695 ugls. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Een 22-jarige automobilist uit Heusden werd op de Marnixlaan betrapt op het rijden onder invloed. Agenten hielden de man rond 5.45 uur aan. De uitslag van de ademanalyse was 680 ugl. Ook deze automobilist moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal mee.

Man gooit glas

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige Utrechter aangehouden voor het verwonden van een 37-jarige man eeneens uit Utrecht. De 37-jarige man stond in een horecagelegenheid aan Het Janskerkhof toen hij plotseling een glas tegen zijn hoofd aan kreeg met een snijwond als gevolg. Getuigen hadden gezien dat het glas is gegooid door de 23-jarige Utrechter. Gealarmeerde agenten hebben deze man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Conflict

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie aanhoudingen verricht bij conflictsituatie. Via cameratoezicht was te zien dat op de Potterstraat twee groepen ruzie hadden. Agenten gingen ter plaatsen om te voorkomen dat het uit de hand zou lopen. In eerste instantie lukte dit totdat een 29-jarige man uit Utrecht een van de agenten begon uit te schelden. De Utrechter kon vervolgens geen identiteit tonen en toen besloot de agent hem aan te houden. De man pleegde hierbij verzet en beet de agent in zijn vinger. Omdat ook de andere mannen uit de groep de aanhouding bemoeilijkte is een hondengeleider ter plaatse geroepen om de groep op afstand te houden. Hierbij zijn nog twee Utrechters van 31 en 27 jaar aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling tegen de 29-jarige man.

Ongeval met gewonden

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.30 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er auto tegen een boom was aangereden. Agenten gingen ter plaatsen en troffen op de Everard Meijsterlaan de auto aan met twee inzittenden. Beiden inzittenden zaten bekneld en zijn met hulp van de brandweer uit de auto gehaald. De bestuurder bleek een 17-jarige jongen uit Utrecht. Zijn bijrijder is een 49-jarige man uit Utrecht. Beiden zijn met een ambulance overgebracht naar het Antoniusziekenhuis en het UMC. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval en heeft het voertuig inbeslaggenomen.