Politiebond ACP

16 december 2007

Ingezonden brief n.a.v. uitspraken Kesler

Categorie: Cao, Politie in actie , Politiestudenten

Door: Jan Kleian

De voorzitter van de militaire vakbond ACOM schreef een open brief aan de heer Kessler (voorzitter KNVB) naar aanleiding van zijn uitspraken tijdens de persconferentie op zaterdag 15 december jl.

KNVB
t.a.v. Dhr. Kessler

Leusden, 15 december 2007

Geachte heer Kessler,

Met belangstelling volgde ik in het NOS Journaal van heden een fragment van de persconferentie die u gaf naar aanleiding van het afgelasten van twee voetbalwedstrijden.

Deze belangstelling sloeg om in verbijstering door de slotopmerking die u in dat fragment maakte. U adviseerde de minister om deze verwende mannetjes er geen cent bij te geven.

Beste mijnheer Kessler, voor u uw opvatting kenbaar maakt over agenten die op komen voor hun arbeidsvoorwaarden, lijkt het mij verstandig eens goed te kijken naar uw voetballers die zeer regelmatig collectief een wanprestatie leveren. Zakken vol geld vangen en presteren, vergeet het maar. Zo je een beroepsgroep al kunt voorzien van een kwalificatie, komt naar mijn mening uw Nederlands elftal als eerste voor de kwalificatie verwende jongetjes in aanmerking.

Door onder andere het feit dat u er al vele jaren niet in slaagt concrete maatregelen te treffen die voetbalvandalisme tegengaan en het feit dat u in deze onderhavige kwestie ondoordachte en domme opmerkingen maakt, vraag ik mij af of het bestuur van de KVNB zich niet eens de vraag moet stellen of u niet meer salaris krijgt dan u feitelijk verdient.

Met vriendelijke groet,

w.g.

H.J. Kleian

---