Korps Landelijke Politiediensten

Snelle inzet ambulance door optimale samenwerking

Driebergen, 16-12-2007 o De Meldkamer van het Korps landelijke politiediensten heeft door een optimale samenwerking met Landelijke Meldkamer Ambulance Zorg (LMAZ) en de Koninklijke Marechaussee snel hulp kunnen verlenen aan een 11-jarig Nederlands meisjes dat op de A3 in Duitsland, net voorbij de grensovergang Bergh (A12), onwel was.

De melding kwam rond 12.00 uur binnen via 112. Personeel van de meldkamer KLPD seinden direct LMAZ in, ondanks dat het incident op grondgebied van Duitsland plaatsvond. LMAZ zit sinds 1 juni 2007 in de meldkamer van het KLPD. LMAZ kon via een noodoproep een ambulance uit Arnhem die kant op dirigeren. De Koninklijke Marechaussee bij de grensovergang is ook direct in kennis gesteld en was als eerste ter plaatse. De meldkamer van de Koninklijke Marechaussee is al meerdere jaren in de meldkamer van het KLPD gevestigd.

Het meisje dat volgens de melding niet aanspreekbaar was en kwijlde had met spoed hulp nodig. Zij is met de ambulance overbracht naar een ziekenhuis in Zevenaar. Het meisje was getroffen door een epileptische aanval die zij nog niet eerder had gekregen.