Persberichten Eemland zuid

Utrecht, 16-12-2007

Fietsverlichtingcontrole

AMERSFOORT - Op vrijdag 14 december omstreeks 22.50 uur is aan de Liendertseweg een zestal fietsers bekeurd tijdens een fietsverlichtingcontrole.

Automobilist onder invloed

AMERSFOORT Op vrijdag 14 december omstreeks 23.50 uur heeft de politie aan de Trompweg een 44-jarige automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten waren aan het surveilleren toen zij zagen dat een automobilist door rood licht reed en geen richting aangaf. Toen agenten bij de automobilist een eerste blaastest afnamen, bleek de man ook nog eens teveel gedronken te hebben. De man is aangehouden en vervolgens overgebracht naar het politiebureau voor ademanalyse. De uitslag was 295 ugl. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete voor het rijden door rood licht en geen richting aangeven.

Fietser mishandeld door twee verdachten

AMERSFOORT Op 15 december is een 15-jarige jongen uit Leusden door twee verdachten aan de Bachweg mishandeld. Het slachtoffer was met zijn fiets omstreeks 8 uur s ochtens op weg naar school toen hij door twee onbekende jongens werd geschopt. Hierbij kwam het slachtoffer ten val. Daarna werd de jongen nogmaals tegen zijn bovenlichaam geschopt. De politie is op zoek naar mensen die getuigen waren van deze mishandeling.

Signalement dader 1: * 17 a 18 jaar * normaal postuur, opvallend brede kaaklijn * lengte ongeveer 1.80 meter * donkerblond haar met stekels * gekleed in wit sweatshirt

Signalement dader 2: * ongeveer 16 jaar * lengte ongeveer 1.75 meter * gekleed in zwart sweatshirt met de tekst NEO HYPE wit omlijnd en droeg capuchon over het hoofd

Uw medewerking

De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland-Zuid. U kunt 112 bellen, als u de verdachten zelf ziet of anders belt u 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole Hoogland leidt tot 58 overtredingen

HOOGLAND Op 15 december heeft de politie van 10.20 tot 12.30 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Bunschoterstraat. In totaal zijn 1.117 voertuigen gemeten, waarvan 58 automobilisten de toegestane snelheid van 80 km/uur hebben overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/uur.

Bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdag 15 december omstreeks 21.36 uur een

17-jarige jongen uit Nijkerkerveen aangehouden aan de Utrechtseweg in Amersfoort voor het rijden onder invloed. Agenten namen bij de bromfietser een blaastest af en de uitslag was 500 ugl. Het bromfietsrijbewijs van de jongen is ingevorderd, tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole: 10 aanhoudingen, 98 bekeuringen en inbeslaggenomen bromfiets

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdag 15 december van 18.00 tot 02.00 uur aan de Nijverheidsweg Noord in samenwerking met de ANWB, belastingdienst, douane en Veilig Verkeer Nederland een grootschalige verkeerscontrole uitgevoerd.

Tijdens de controle zijn in totaal 956 voertuigen gecontroleerd. Hierbij zijn in totaal tien aanhoudingen verricht, waarvan acht voor het rijden onder invloed en een voor verboden vuurwerkbezit. Daarnaast heeft de politie in totaal 77 bekeuringen uitgeschreven voor diverse strafbare feiten. De politie heeft onder meer een kenteken van een automobilist ingevorderd en een auto is inbeslaggenomen door de belastingdienst. Ook zijn er in totaal 23 bromfietsen gecontroleerd, waarbij een bromfiets inbeslag is genomen vanwege een vals framenummer.