Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 16-12-2007

Man in te water geraakte auto zat er alleen in en reed zelf

MEPPEL De 21 jr. man die in de nacht van vrijdag op zaterdag uit een auto is geklommen die in de Hoogeveensevaart langs De Wetering in Meppel is beland, zat daar alleen in. De politie twijfelde al aan het verhaal van de man. Zaterdag is hij nader gehoord en uiteindelijk gaf hij toe dat hij het verhaal over de tweede persoon heeft verzonnen. De man verklaarde zelf te hebben gereden. I.v.m. zijn drankgebruik en de schade aan de auto had hij het verhaal over de tweede persoon die gereden zou hebben verzonnen. De politie maakt proces-verbaal. Bovendien wordt een procedure in gang gezet om de kosten van de inzet van hulpverleningsdiensten op hem te verhalen. (07-202929)

Bromfietsers onder invloed

SMILDE Op de Nachtegaalstraat in Smilde hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 25 jr. snorfietser uit Bovensmilde aan. De man had gedronken (1 promille). Na het afleggen van een verklaring en het opleggen van een rijverbod voor een aantal uren is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

HOOGEVEEN Een 17 jr. jongen is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden op de Bilderdijklaan in zijn woonplaats Hoogeveen. Hij reed daar op een bromfiets en had gedronken (0,6 promille). Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en is hij na het opleggen van een rijverbod en het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld.

Automobilisten onder invloed

ERM Op het Horstingerend in Erm reed in de nacht van zaterdag op zondag een 30 jr. inwoner van Groningen in een auto terwijl hij gedronken had. Bij een politiecontrole liep hij tegen de lamp en werd aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,6 promille. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

COEVORDEN Op het Modem in Coevorden hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 18 jr. beginnend bestuurder uit die plaats aan. De jongeman reed met een alcoholgehalte van 0,7 promille in een auto. Ook hij kreeg direct van de politie een rijverbod van een paar uur en op korte termijn van Justitie zijn verdere straf.

Geen rijbewijs wel alcohol
VALTHERMOND Op de Drentse Mondenweg bij Valthermond hield de politie zaterdagmiddag een 44 jr. automobilist uit Ter Apel aan. De man reed daar in een auto terwijl hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Bovendien had hij flink gedronken (1,7 promille). De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. (07-203070)

Rijbewijzen ingevorderd

FLUITENBERG De politie vorderde in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs in van een 21 jr. inwoner van Hoogeveen. De man werd rijdend in een auto door de politie gecontroleerd op de Kinholtsweg in Fluitenberg. Omdat de agenten in de auto een sterke wietlucht roken rees het vermoeden dat de man reed onder invloed van drugs. Hij is aangehouden en op het politiebureau nam een arts van hem een bloedmonster. Na verhoord te zijn is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (07-203164)

BEILEN Een 20 jr. beginnend bestuurder uit Assen is voorlopig ook zijn rijbewijs kwijt. Hij trok in de nacht van zaterdag op zondag door slingerend rijgedrag op de A-28 richting Assen de aandacht van een politiepatrouille. Bij de controle die volgde werd duidelijk dat hij gedronken had. Op het politiebureau is door een ademanalyse een alcoholgehalte vastgesteld van 0,9 promille. En omdat de grens voor het invorderen van een rijbewijs bij beginnend bestuurders ligt op 0,8 promille is zijn rijbewijs dus ingevorderd. (07-203206)

BEILEN Het overschrijden van de maximum toegestane snelheid met maar liefst 72 km per uur kostte in de nacht van zaterdag op zondag een 20 jr. beginnend bestuurder uit Onstwedde zijn rijbewijs. De man reed met deze snelheid in een auto over de N381 in de richting Beilen. Op deze weg is 100 km/uur toegestaan. De snelle automobilist werd door een politiepatrouille staande gehouden en bekeurd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-203207)

Politie int openstaande boetes

DRENTHE Tijdens een regionale actie inde de politie zaterdagmorgen voor enkele duizenden euros aan openstaande boetes. 26 veroordeelden die niet konden of wilden betalen zijn aangehouden en moeten een vervangende straf uitzitten. In alle gevallen gaat het om mensen die zijn veroordeeld voor een strafbaar feit maar de opgelegde boete niet hebben betaald. Ze hebben meerdere betalingsverzoeken en waarschuwingen gehad. Deze actie is uitgevoerd door medewerkers van de afdeling Justitiële Taken van Politie Drenthe met assistentie van collegas uit Groningen en Friesland. In totaal werkten er zon 30 politiemedewerkers aan mee. Omdat er nog meer mensen een boete niet hebben betaald krijgt deze actie binnenkort een vervolg.

Ruit ingegooid
SCHOONEBEEK Op aanwijzing van een getuige hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 17 jr. jongen uit Weiteveen aan. De jongen wordt verdacht van het met een bierflesje kapot gooien van een raam. Dit gebeurde kort voor de aanhouding bij een pand aan de Europaweg in Schoonebeek. De jongen maakte deel uit van een groepje dat daar stond. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (07-203183)

Aanhoudingen na ruzie en fikse boete voor beledigen en tegenwerken politie

RUINERWOLD De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag bij een horecagelegenheid aan de weg Dijkhuizen in Ruinerwold in totaal vier personen aan. Twee op verdenking van mishandeling. Twee anderen voor het beledigen van politieagenten en het niet voldoen aan een bevel of vordering. Eén slachtoffer van mishandeling moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Eén van de aangehouden verdachten is door een arts behandeld omdat hij gebeten is door een politiehond.

Twee groepen jongeren hadden onenigheid met elkaar. Daarbij is over en weer geslagen. De gewaarschuwde politie probeerde samen met portiers de zaak te sussen. Uiteindelijk lukte dit.Een 21 inwoner van Darp en een 26 jr. inwoner van Meppel werden aangehouden op verdenking van mishandeling. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. Een 21 jr. inwoner van Darp is overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel en daar onderzocht en behandeld. Daarna kon hij weer naar huis.Een 17 jr. jongen uit Ruinerwold voldeed niet aan het bevel van de politie om weg te gaan. Bij zijn aanhouding is hij gebeten door een politiehond. Na behandeling door een arts en het afleggen van ene verklaring is hij overgedragen aan zijn vader. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.Een 19 jr. jongen uit Darp was erg agressief en voldeed ook niet aan het bevel van d politie om weg te gaan. Hij vond het bovendien nodig een agent te beledigen. Hij is voor ander verhoor ingesloten. Zondag is hij na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. Justitie beloonde zijn gedrag met fikse boetes. Voor het beledigen van een agent 350,- en voor het niet voldoen aan een bevel 200,-. Als hij deze 550,- betaalt voorkomt hij verdere strafvervolging.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de mishandelingen. Mogelijk dat dit tot meer aanhoudingen zal leiden. Ook zullen nog een aantal verdachten waarvan de identiteit bekend is, worden aangehouden voor het beledigen van agenten en/of het niet voldoen aan een bevel of vordering. (07-203192)

Politie neemt vuurwerkpistolen in beslag

VEENOORD Zaterdagavond nam de politie in de Van Hogendorpstraat in Veenoord twee vuurwerkpistolen met munitie in beslag. Agenten zagen twee mannen schieten met deze verboden wapens. Ze werden staande gehouden en beiden hadden een vuurwerkpistool in bezit. Tegen de twee verdachten, een 18 jr. inwoner van Emmen en een 18 jr. inwoner van Veenoord wordt proces-verbaal opgemaakt. In de woning van de man uit Emmen nam de politie ook nog acht vlinderbommen (illegaal vuurwerk) in beslag.

Vuurwerk uit Duitsland

COEVORDEN De controle door de politie van een over de Rondweg bij Coevorden uit Duitsland komende personenauto leverde zaterdagmiddag de vondst op van een partijtje illegaal vuurwerk. Een 27 jr. inwoner van Willemsoord vervoerde in zijn auto siervuurwerk en een groot aantal knalpatronen. De politie nam het vuurwerk in beslag en maakt tegen de man proces-verbaal op. (07-203055)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592-451280.