Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Controle op milieu-overtredingen in buitengebied          |

Zaterdag 15 december hebben ruim 35 mensen die deel uitmaken van het zogenaamde 'groene netwerk' (samenwerkingsverband van politie, Koninklijke Marechaussee en BOA's*) gecontroleerd of een breed scala aan milieuovertredingen op de Veluwe.

Er is gecontroleerd in het buitengebied van Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Epe. Er zijn processen-verbaal opgemaakt voor onder andere:
- afval verbranding (5x);
- ruiters buiten aangewezen routes (2x);
- kappen bomen zonder vergunning (2x);
- loslopende honden (7x);
- wegwerpen afval (2x);
- crossen op een strand;
- crossen zonder verzekering;
- rijden op Maxi-bike zonder verzekering en juiste papieren (bike inbeslaggenomen).

Daarnaast zijn nog vier crossers gesignaleerd en achtervolgd. Helaas zonder resultaat in verband met de hoge snelheid en het gevaarlijke rijgedrag van de crossers. Tot slot zijn diverse waarschuwingen uitgedeeld, in sommige gevallen naast de overtredingen waar men wel een bekeuring voor kreeg.

*BOA's zijn Buitengewoon Opsporings Ambtenaren. Dit zijn bijvoorbeeld jachtopzieners, boswachters, natuurwachters en medewerkers van de gemeente.
|     |Harderwijk - Jongen zonder rijbewijs achter stuur         |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 16 december een 17-jarige jongen uit Harderwijk aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en het negeren van een stopteken.

De jongen trok de aandacht van de politie vanwege zijn rijgedrag. Toen de politie de jongen achtervolgde en hem op de Stationslaan een stopteken gaf, negeerde hij deze en verhoogde hij zijn snelheid. Op de Westeinde stopte de jongen. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs, en bovendien onder invloed van alcohol. Op het bureau blies hij een promillage

van 1,0. Voor beide feiten, en ook voor het negeren van het stopteken en het verkeerd nemen van een rotonde, krijgt hij een proces-verbaal. De jongen wordt aangemeld bij een jeugdpreventieproject.
|     |Nunspeet - Onder invloed achter het stuur                 |

Zaterdagavond 15 december ontving de politie een melding dat een man al slingerend over de Elspeterweg reed. Het bleek te gaan om een 52-jarige man uit Kolo (Polen).

De man is bij het NS station in Nunspeet, waar hij inmiddels stil stond, aangehouden. Een blaastest op straat bevestigde het gebruik van alcohol. De man blies op het politiebureau een promillage van 2,3. Hij bleek in het bezit van een Duits rijbewijs. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eerder op de avond was de politie tijdens een alcoholcontrole gestuit op een 30-jarige man uit Putten die eveneens onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Deze man blies op het bureau een promillage van 1,2. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een boete van 480 euro opgelegd.

Einde berichten

---

---

---

---- --