Politie Gelderland-Zuid

Naar ongeregeldheden op feest

Druten, 16-12-2007 o In de nacht van vrijdag op zaterdag liep een groot feest in een gelegenheid aan de Van Heemstraweg in Druten dusdanig uit de hand dat diverse politie-eenheden eraan te pas moesten komen om orde en veiligheid te herstellen. Twee mannen van 18 en 23 jaar uit Druten werden aangehouden. Er is nader onderzoek gestart. De politie verwacht meerdere aangiftes.

Omstreeks 01.00 uur zou de sfeer op een dancefeest met honderden bezoekers zijn omgeslagen. Er zouden op diverse plaatsen vechtpartijen plaatsvinden en een beveiligingsmedewerker zou mishandeld zijn. Ambulances kwamen ter plaatse voor de behandeling van personen die (lichte) verwondingen hadden opgelopen. De politie was al aanwezig en nóg meer eenheden, ook twee diensthonden, kwamen naar Druten voor assistentie om de vechtende jongeren in toom te houden. Agenten troffen een 21-jarige man uit Nijmegen die dermate gewond bleek aan zijn been dat hij per ambulance voor behandeling naar een ziekenhuis is gegaan. Een 18-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen zou zich eveneens in een ziekenhuis hebben laten helpen. De politie hoopt nog met deze persoon te spreken.

Een 23-jarige Drutenaar werd aangehouden voor het geven van een vuistslag op de neus van een andere man, van 19 jaar uit Beneden-Leeuwen. De 19-jarige liep daarbij een bloedneus op. Agenten zagen dit gebeuren en hielden de verdachte meteen aan.

Orde hersteld

Omdat het onrustig bleef, zowel binnen in de zaal als buiten op de parkeerplaats, werd besloten om het feest stil te leggen. De politie begeleidde alle bezoekers naar buiten. Een 18-jarige inwoner van Druten werd aangehouden voor belediging van een politieambtenaar in functie. Daarvoor was hem al meerdere keren te verstaan gegeven door te lopen en te vertrekken.

Verder onderzoek

De toedracht en verloop van de ongeregeldheden zal verder worden onderzocht. De politie verwacht dat meerdere personen aangifte gaan doen van openlijke geweldpleging. Ook zal nog met diverse getuigen worden gesproken. Getuigen die bijzonderheden kunnen vertellen, worden verzocht contact op te nemen met politieteam Maas en Waal. (08)