Persberichten Lekstroom, 11.05 uur

Utrecht, 16-12-2007

Winkeldieven

NIEUWEGEIN De politie heeft op zaterdag rond 12.20 uur een 47-jarige man uit IJsselstein en een 39-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan de Veldwade betrapten de mannen toen zij goederen wilde meenemen zonder af te rekenen. Gealarmeerde agenten hebben het tweetal aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt en zij krijgen een winkelontzegging.

Tasjesroof

IJSSELSTEIN Donderdag 13 december rond 22.30 uur is een 45-jarige vrouw uit IJsselstein berooft van haar tas. De vrouw fietste over de Baronieweg toen een scooter met twee jongens erop haar passeerde. Even later zag de vrouw dat de scooter omkeerde en bij het opnieuw passeren werd haar tas uit haar fietsmand gepakt. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van deze tasjesroof.

De jongens reden op een zilverkleuring scooter. De bestuurder droeg lichte jas met capuchon met bont kraag. Zijn postuur was forser dan zijn passagier. Beiden hadden een licht getint uiterlijk. Heeft u informatie die kan leiden tot de aanhouding van deze tasjesroof, belt u dan met het wijkteam IJsselstein via 0900-8844.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN- De politie heeft op vrijdagmiddag een korte verkeerscontrole gehouden op de Plettenburgerlaan van 14.00 tot 14.30 uur. Hierbij zijn 6 bekeuringen uitgeschreven voor het niet hands-free bellen, het niet dragen van een helm op de bromfiets, niet dragen van een gordel en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 36-jarige automobilist uit Poederoijen aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man rond 02.20 uur rijden over de Weg van de Binnenvaart. Bij controle bleek dat de man alcohol gedronken had. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 560 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.