Persberichten Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 16-12-2007

Dodelijk verkeersongeval

MIJDRECHT Vrijdagavond 14 december is een 53-jarige man uit Mijdrecht om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het slachtoffer was een proefrit aan het maken op een motor en is rond 17.45 uur op de Constructieweg tegen een stilstaande aanhangwagen aangereden. Op deze weg geldt een parkeerverbod. De politie heeft de eigenaar van de aanhangwagen, een 43-jarige man uit Blijham gehoord en zal in afwachting van het technisch onderzoek proces-verbaal opmaken.

Venielingen

MAARSSEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie drie aanhoudingen verricht voor vernieling.

Via cameratoezicht was te zien dat twee mannen een ruit van de bibliotheek in Maarssen ingooiden. Op basis van het signalement kon de politie de twee, beiden 20 jaar uit Maarssen op de Kerkweg aanhouden. Kort hiervoor hebben agenten een 16-jarige jongen uit Tienhoven aangehouden voor het vernielen van een verkeersbord. Ook deze actie was te zien via cameratoezicht. De jongen is doorverwezen naar HALT en zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Vechtpartij

MONTFOORT In de nacht van zaterdag op zondag hebben agenten een 16-jarige jongen uit Loenen aangehouden. Agenten stonden op de M.A. Reinaldaweg voor toezicht op de Manebrugbus. Een van de jongeren, een 15-jarige jongen uit Montfoort, sprak de agenten aan en vertelde dat hij aangifte wilde doen van mishandeling. Hij zou in de bus zijn geslagen door de jongen uit Loenen. Agenten hebben de Loenense jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier verklaarde hij dat de jongen uit Montfoort hem had uitgedaagd en begonnen was met slaan. Hij overweegt nog aangifte te doen tegen hem. Agenten hebben proces-verbaal opgemaakt.

Wildplasser

MONTFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een aangehouden voor openbaar dronkenschap en wildplassen. Agenten zagen dat de man voor een horecagelegenheid op De Plaats zijn blaas aan het legen was en spraken hem aan. De man sprak Duits/Pools en wilde zich niet legitimeren. Ook pleegde hij verzet toen agenten hem wilde aanhouden. Een van de agenten raakte hierbij licht gewond.

De 27-jarige man die zowel een Duitse als Poolse identiteit had is in de loop van de dag in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles

BREUKELEN/MIJDRECHT Het verkeershandhavingsteam heeft op zaterdag op twee locaties een snelheidscontrole gehouden.

In Breukelen zijn van 10.20 12.30 uur op de provinciale weg N401 in totaal 588 voertuigen gemeten. 47 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 129 km/uur (80 km/uur is toegestaan).

In Mijdrecht zijn van 15.00 16.30 uur op de provinciale weg N201 in totaal 1294 voertuigen gemeten. 26 automobilsiten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/uur.