Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekeind van 15 en 16 december 2007

Zaanstreek-Waterland, 16-12-2007

3 auto's uitgebrand

Purmerend, 16 december 2007, 03:45 uur

Op de Henri Dunantstraat ter hoogte van de Citerstraat zijn zaterdagnacht 3 personenauto's uitgebrand. Ze stonden naast elkaar geparkeerd op het parkeerterreintje naast de flat de Citer. De politie heeft de auto's laten wegtakelen en stelt een onderzoek in naar de oorzaak, waarbij opzet niet wordt uitgesloten. Het lijkt vooralsnog dat de brand in de middelste van de drie wagens is begonnen en daarna is overgeslagen. De eigenaren, waarvan er 1 pas een week in de flat woonde, zijn in kennis gesteld en hen is verzocht aangifte te doen.

Getuigen gezocht ernstige mishandeling

Landsmeer, 16 december 2007, 01:55 uur

Een 62-jarige Landsmeerder is zaterdagnacht het ziekenhuis in geslagen voor zijn huis aan het Noordeinde door een groep jongeren. De buren van de Landsmeerder hadden een feest gegeven dat was afgelopen. Een groep van 5 tot 6 jongeren gooide voorwerpen tegen de ruiten van de woning van de Landsmeerder. Toen hij naar buiten ging om er wat van te zeggen werd hij meteen in elkaar geslagen. Hij kwam ten val en er werd herhaaldelijk tegen zijn hoofd getrapt waardoor hij zijn bewustzijn verloor. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft onder meer een gebroken jukbeen en enkele gebroken ribben opgelopen. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen. Bellen kan via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Zeer rustig horecaweekend

Zaandam, 16 december 2007, 05:44 uur

De politie heeft dit weekend niemand aangehouden tijdens het horecatoezicht. Het was een rustig horecaweekend voor de politie. In de horecagelegenheden was het druk, maar er bevond zich weinig uitgaanspubliek op straat. De vrieskou heeft daar vermoedelijk aan bijgedragen. De politie heeft wel zo'n 15 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer foutparkeerders, wildplassers en mensen die glaswerk op straat gooiden.

Spijkerbom op station Zaandam-Kogerveld

Zaandam, 15 december 2007, 10:56 uur

Op het station Kogerveld heeft vrijdagavond een ontplofte spijkerbom schade aangericht. De gealarmeerde politie trof in een overdekte wachtruimte allemaal kleine spijkers, stukjes pvc en papiersnippers aan. Ook was het raam vernield. Forensische opsporing heeft onderzoek verricht. Getuigen kunnen bellen met het wijkteam Koog-Zaandijk via 0900-8844.

Stelen uit bedrijf

Purmerend, 15 december 2007, 09:34 uur

De politie heeft 2 Amsterdammers aangehouden van 20 en 34 jaar op verdenking van diefstal uit de horecagelegenheid waar zij schoonmaakten. De 46-jarige eigenaar van het bedrijf aan de Koemarkt miste zo nu en dan geld uit zijn kassa en vatte het idee op om eens te gaan posten voor zijn bedrijf. Zaterdagochtend vroeg telde hij het geld in de kassa en wachtte in zijn auto de komst van de schoonmakers af. Nadat die hun klus hadden geklaard ging de eigenaar weer naar binnen en telde het geld opnieuw. Volgens zijn zeggen miste er 77, -. Hij nam contact op met de werkgever van het tweetal en die zou met beide mannen naar het politiebureau komen. Daar verscheen hij inderdaad, maar met slechts een van beiden. Deze verdachte ontkende iets met de zaak te maken te hebben. De tweede verdachte is later door de de politie aangehouden en hij bekende. Het geld is terug bij de rechtmatige eigenaar. De schoonmaker is op staande voet ontslagen en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Dronken man in botsing met bromfietser

Purmerend, 15 december 2007, 06:45 uur

De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van een verkeersongeluk waarbij een 47-jarige bromfietser gewond is geraakt. Het ongeval gebeurde zaterdagochtend rond 06:45 uur op de Waterlandlaan. De bromfietser reed over de Waterlandlaan in de richting van de IJsselmeerlaan toen hij plotseling van achteren werd aangereden door een man in een pick-uptruck. De bromfietser reed tegen een paal, kwam ten val en liep gezichtsletsel en onbekend inwendig letsel op. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie kreeg van de 48-jarige autobezitter te horen dat zijn vrouw gereden had en dat ze even weg was om hulp te halen. De man rook naar alcohol en moest blazen. Hij blies bijna 2 keer de toegestane hoeveelheid en moest mee naar het politiebureau. Later gaf hij toe dat hij zelf had gereden en dat hij spijt had van alles. Hij had de bromfietser niet gezien. Volgens hem leek de bromfietser uit het niets te komen of stil te staan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. De bromfiets is total loss en ook de auto heeft flinke schade.