Politie Haaglanden

Persberichten 16 december

Haaglanden, 16-12-2007

Op gestolen pizzabrommer onderuit
Den Haag Een 22-jarige Hagenaar is zaterdagavond 15 december op de Binckhorstlaan aangehouden, nadat hij kort daarvoor de scooter van een pizzakoerier had gestolen en ermee was weggereden. De pizzakoerier, een 16-jarige Hagenaar, bezorgde om 22.14 uur pizzas in de Scheepmakerstraat. Hij werd aangesproken door een man die de pizzas in ontvangst nam. Terwijl de koerier met de klant bezig was, stapte een tweede man op zijn bromscooter. De klant stapte bij deze man achterop en ze reden op de bromscooter weg. Na korte tijd zagen politiebikers de scooter onder het viaduct aan het Trekvlietplein rijden. Toen de bestuurder doorhad dat de bikers achter hen aan zaten, ging hij er vandoor. Via hun portofoon waarschuwden de bikers hun collegas. Deze blokkeerden ter hoogte van de Maanweg met een politiebusje het fietspad van de Binckhorstlaan. De verdachte, een 22-jarige Hagenaar, reed met de scooter tegen het politiebusje aan en raakte lichtgewond. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is op zoek naar de tweede verdachte.

Vluchtpoging mislukt
Den Haag Politieagenten zagen zaterdagochtend 15 december om 00.10 uur meerdere scooters met hoge snelheid over de Frits Diepenlaan rijden. Een van de scooters, waar twee mannen op reden, had geen kentekenplaat dus besloten de agenten deze scooter te controleren. De scooter reed vervolgens met hoge snelheid door de wijk om uiteindelijk op de Frits Diepenlaan tot stilstand te komen. De twee mannen probeerden weg te rennen, maar werden in de directe omgeving aangehouden. Het gaat om twee Hagenaars van 17 en 20 jaar oud. De bestuurder van de scooter verklaarde dat de motor plotseling was uitgevallen. Hij werd door de GGD gecontroleerd, maar bleek geen letsel te hebben. Uit onderzoek bleek dat de scooter een motorfiets was en dat het framenummer was weggeslepen.

Man gestoken in arm na onenigheid
Den Haag Onenigheid in de tram was er de oorzaak van dat een 26-jarige Hagenaar zaterdag 15 december om 20.00 uur in zijn arm werd gestoken. Het slachtoffer kreeg in lijn 9 ruzie met een groep mannen. De ruzie zette zich voort toen het slachtoffer op het Stationsplein uitstapte. Hij werd door de groep geschopt en geslagen en uiteindelijk in zijn bovenarm gestoken. Het slachtoffer deed aangifte. Zijn wond werd in het ziekenhuis gehecht.

Inbrekers op heterdaad betrapt
Den Haag Drie 16-jarige jongens uit Rijswijk en Den Haag zijn vrijdagavond 14 december aangehouden nadat zij hadden ingebroken in een pand aan de Prinsegracht. Een oplettende getuige belde de politie nadat hij om 23.10 uur zag dat een groepje jongens inbrak in het pand en dat een jongen op de uitkijk stond. De getuige gaf een goed signalement door, waarna de drie verdachten werden aangehouden. Omdat de verdachten minderjarig zijn, werden hun ouders in kennisgesteld van de aanhoudingen.

Warm plekje voor de nacht
Den Haag Een 50-jarige Hagenaar was zaterdagavond 15 december op zoek naar een warm plekje. De man gooide omstreeks 21.25 uur een ruit van het politiebureau aan de De Heemstraat in en wachtte vervolgens op de politie. De man, een bekende top 500 veelpleger, werd aangehouden en ingesloten.

Scooter contra fiets
Den Haag Bij een aanrijding tussen een scooter en een fiets raakte vrijdagmiddag 14 december een 12-jarig Haags meisje gewond. Het meisje fietste omstreeks 17.15 uur op het fietspad van de Lozerlaan in de richting van Loosduinen. Uit tegenovergestelde richting kwam een 17-jarige Hagenaar aanrijden op zijn scooter. Door nog onbekende oorzaak botsten de twee tegen elkaar aan. Door de aanrijding raakten beiden gewond aan hun hoofd en werden naar het ziekenhuis vervoerd. Het 12-jarige meisje dat letsel aan haar hoofd had, werd een nacht ter observatie opgenomen. De 17-jarige scooterrijder mocht na controle met een wekadvies naar huis.

Landelijke alcoholcontrole
Den Haag Op meerdere locaties in Den Haag werden vrijdagavond 14 december alcoholcontroles gehouden in het kader van een grote landelijke actie. In totaal werden meer dan 1300 bestuurders gecontroleerd. In 28 gevallen bleek dat er meer was gedronken dan wettelijk is toegestaan. Een bestuurder was onder invloed van drugs en vier beginnend bestuurders gingen in de fout. Een beginnend bestuurder maakte het wel erg bont, hij bleek bijna meer dan tien keer de toegestane hoeveelheid te hebben gedronken; 825 ugl in plaats van 88 ugl. Alle bestuurders kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

1200 boete
Den Haag Een 26-jarige bestuurder zonder vaste woon of verblijfplaats liep zaterdagochtend 15 december om 04.13 uur bij een alcoholcontrole tegen de lamp. De man werd gecontroleerd op de Laan van Delfvliet. Buiten het feit dat de man onder invloed was (825 ugl), bleek dat hij nog gesignaleerd stond voor een bedrag van 150. De man had alleen een Antilliaans rijbewijs bij zich en beweerde als toerist in Nederland te zijn. Daarom namen de agenten contact op met de officier van justitie. Deze besloot de man een transactie van 1200 aan te bieden. Samen met de nog openstaande boete moest hij 1350 betalen.

Alcomobilist heeft hele rijbaan nodig
Den Haag Doordat hij alle rijstroken van de Schenkade nodig had, trok een 34-jarige automobilist uit Den Haag zondagochtend 16 december om 05.30 uur de aandacht van surveilleerden agenten. Nadat de agenten de man op de Reigersbergenweg lieten stoppen, zagen de agenten een beker met alcohol naast de bestuurder staan. Hij was onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Aan het bureau blies hij 740 ugl en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Alcomobilist botst
Den Haag Vermoedelijk omdat hij onder invloed van alcohol was, reed een 55-jarige automobilist zondagmorgen 16 december om 03.00 uur tegen een geparkeerde auto op de Jurriaan Kokstraat aan. Een vrouw die haar hond uitliet, hoorde een harde klap en zag vervolgens de auto van de Hagenaar tegen een geparkeerde auto aanstaan. De vrouw belde de politie, die snel op de aangegeven locatie was. De politie hield de bestuurder aan en het bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij blies 855 ugl en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Onderzoek op de Jurriaan Kokstraat wees uit dat de verdachte tegen nog meer geparkeerde autos was aangereden.

Mishandeling
Leidschendam De politie kreeg zaterdagavond 15 december om 23.50 uur een melding dat een groep mannen op de Damlaan ruiten hadden ingegooid. Toen de agenten op de aangegeven locatie aankwamen, werden zij aangesproken door een 22-jarige Leidschendammer die vertelde dat hij door een man uit de groep was mishandeld. De groep was vervolgens in een bus gestapt. De agenten lieten de bus vervolgens op de halte Damlaan stoppen. Achter in de bus zat de man die het slachtoffer had mishandeld. De verdachte, een 36-jarige Hagenaar, werd aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Klopt dat wel
Leidschendam Doordat zijn koplampen om beurten aan en uit knipperden, besloot de politie een 21-jarige automobilist uit Leidschendam te controleren. De agenten kwamen de auto tegen op de Landlustlaan. Nadat de auto aan de kant was gezet, bleek dat de bestuurdersstoel niet vergrendeld kon worden en dus los in het voertuig zat. De auto van de Leidschendammer werd inbeslag genomen gaat opnieuw gekeurd worden. Voor de verlichting kreeg hij een proces-verbaal.

Vier gewonden bij aanrijding
Rijswijk Vier personen zijn zaterdagavond 15 december om 18.20 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Rotterdamseweg. De aanrijding ontstond toen een 56-jarige automobilist uit Wateringen het rode verkeerslicht negeerde. De automobilist kwam vanaf de A4 en wilde linksaf de Rotterdamseweg oprijden. Hij zag daarbij het rode verkeerslicht over het hoofd en reed de kruising op. Daar reed op dat moment een 22-jarige Hagenaar die de auto van de Wateringer te laat zag en tegen de auto botste. Door de klap van de aanrijding brak de Hagenaar zijn rechtervoet. Hij werd vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis. In de andere auto raakten twee vrouwen (53 en 63 jaar) die achterin zaten bekneld. Beide vrouwen moesten door de brandweer bevrijd worden. Bij deze actie raakte een ambulanceverpleegkundige gewond aan zijn hoofd. Hij moest een hoofdwond laten hechten. De beide vrouwen werden vervoerd naar het ziekenhuis. De 53-jarige werd opgenomen op de intensive care van het Leyenburgziekenhuis omdat zij meerdere breuken had, de 63-jarige werd met onbekend letsel ter observatie in het Westeinde ziekenhuis opgenomen.

Inbrekers op heterdaad betrapt
Rijswijk Oplettende getuigen belden zaterdagavond 15 december om 20.10 uur de politie toen zij zagen hoe drie mannen in een woning aan de Lange Dreef inbraken. Meerdere politieagenten reageerden op deze melding waardoor twee 26-jarige Hagenaars konden worden aangehouden.

Alcoholcontrole
Rijswijk Tijdens de landelijke alcoholcontrole controleerde de politie vrijdagavond op twee locaties in Rijswijk. Op de Diepenhorstlaan en de Prinses Beatrixlaan werden in totaal 469 bestuurders gecontroleerd. Tien bestuurders bleken onder invloed van alcohol en kregen een proces-verbaal en rijverbod.

Macht over stuur kwijt, automobilist gewond
Poeldijk (Westland) Bij een eenzijdig ongeval op de Zuydwijckweg is een 39-jarige automobilist uit Wateringen zaterdagochtend 15 december gewond geraakt. De man reed om 02.20 uur vanaf de Mariendijk in de richting van de Poeldijkseweg. Op de brug aan de Zuydwijckweg raakte hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste tegen de brugreling. Door de klap van de aanrijding raakte de man in zijn voertuig bekneld. Hij moest door de brandweer bevrijd worden en werd vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis in Den Haag. Hier bleek zijn letsel mee te vallen. De bestuurder moest een bloedproef ondergaan.

Alcoholcontrole
Naaldwijk (Westland) Tijdens de landelijke alcoholcontrole controleerde de politie vrijdagavond op meerdere locaties in het Westland. Op de Galgeweg en de Kruisbroekweg in Naaldwijk en de Emmastraat in Monster werden in totaal 390 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders bleken onder invloed van alcohol en een onder invloed van drugs. Zij kregen een proces-verbaal en rijverbod

Beroving
Delft Een 39-jarige Delftenaar is zaterdagavond 15 december op de Buitenhofdreef het slachtoffer geworden van een beroving. Het slachtoffer stond omstreeks 23.20 uur bij een tramhalte te wachten toen hij door twee mannen met een vuurwapen werd bedreigd en van zijn geld en een ketting werd beroofd. Na de beroving gingen zijn belagers er vandoor.

Vuurwerk
Delft Bij een voertuigcontrole trof de politie zaterdagavond 14 december in de auto van een 20-jarige Delftenaar een doos met vuurwerk (vlinderbommetjes) aan. De Delftenaar kreeg proces-verbaal.

Verdachte inbraak aangehouden
Pijnacker Een oplettende bewoner van de Schoutenlaan zag zaterdagavond 15 december om 20.30 uur hoe een man via de achtertuin in een woning van de buren inbrak. De getuige waarschuwde de politie die onmiddellijk naar de woning ging. Aan de achterzijde bleek dat de deur opengebroken was. In de woonkamer troffen de agenten vervolgens een 24-jarige man zonder vaste woon en of verblijfplaats aan. Hij werd aangehouden.

Ruzie in het verkeer
Pijnacker Een 44-jarige man uit Pijnacker kreeg zaterdagavond 14 december om 18.30 uur onenigheid met een automobilist op de Klapwijkseweg. De man, die slechtziend is, liep van het station richting zijn woning aan de De Harnasch. Bij de rotonde op de Klapwijkseweg wilde hij via het zebrapad oversteken. Terwijl hij daar liep, werd hij bijna aangereden door een automobilist. In een reflex gaf de man een klap op de auto. De automobilist stopte even verderop en stapte uit. Hij liep op hoge poten naar de voetganger toe. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de voetganger geslagen werd. Nadat de automobilist zijn woede had gekoeld, stapte hij weer in zijn auto en reed weg richting Berkel en Rodenrijs. Dankzij een getuige die het kenteken noteerde, kent de politie de identiteit van de automobilist.

Amazone valt van paard
Pijnacker Doordat haar paard op hol sloeg, raakte een 19-jarige Voorburgse zaterdagmiddag 15 december om 12.55 uur gewond. De vrouw reed op haar paard op het fietspad langs het Virulijpad, toen haar paard op hol sloeg. De vrouw viel van haar paard en raakte daarbij gewond aan haar been. Zij werd vervoerd naar het Lange Land ziekenhuis in Zoetermeer.

Ruzie om hondje
Zoetermeer Ruzie tussen twee exen om een puppy leidde zondagochtend 16 december op de Slootdreef tot een mishandeling. Omstreeks 03.40 uur belde de ex-vriendin van een 28-jarige Zoetermeerder bij de woning van zijn vader aan de Slootdreef aan. De vrouw was samen met zeven vrienden naar de woning gegaan om haar puppy op te halen. Tijdens dit alles ontstond een vechtpartij waarbij de 63-jarige vader van de Zoetermeerder met een zaklamp op zijn hoofd werd geslagen. De vrouw en haar vrienden gingen er in twee autos vandoor. De acht, vier Haagse vrouwen (16, 17,19 en 30 jaar oud) en vier mannen (20, 21, 25, en 47 jaar) uit Den Haag en Zoetermeer, werden later die nacht in Den Haag aangehouden. De 63-jarige Zoetermeerder is door de GGD naar het ziekenhuis vervoerd.

Mishandeling
Zoetermeer De politie kreeg zondagochtend 16 december een melding dat in het Stadshart gevochten zou worden. Bij de Burgemeester van Leeuwenpassage werden de agenten aangesproken door twee aangeschoten Zoetermeerders van 33 en 35 jaar oud, die verklaarden dat zij mishandeld waren door een groep mannen. De oudste was meer malen in zijn gezicht geslagen en zijn linkeroog was daarbij dichtgeslagen. Van de andere man waren zijn tanden kapot geslagen. De mannen zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.