Politie Gelderland-Zuid

In Wijchen aangehouden

Wijchen, 16-12-2007 o Zaterdag werden in Wijchen twee personen aangehouden voor vernieling, 's middags een 19-jarige man uit Grave en aan het eind van de avond een 40-jarige inwoonster van Wijchen.

* Een 15-jarige jongen uit Wijchen zag die middag dat iemand een slot om zijn fiets, die hij in de fietsenstalling bij het station had geplaatst, en om nog een fiets had gedaan. Hierdoor kon hij niet weg. Toen er een man aan kwam die aan de fietsen ging morrelen, vertrouwde hij het niet. Hij waarschuwde een voorbijganger en de politie. De te hulp geschoten passant sprak de man aan wat hij aan het doen was. Inmiddels kwamen ook agenten ter plaatse. De fiets van de 15-jarige bleek vernield. Een 19-jarige inwoner van Grave werd op heterdaad aangehouden. Hij bekende de vernieling meteen. De 15-jarige jongen deed aangifte.

* Zaterdagavond werd aan de politie gemeld dat een vrouw stennis aan het schoppen was bij een woning in de wijk Diepvoorde. Politieagenten gingen bij de woning aan om het verhaal van de bewoners aan te horen. Terwijl zij aan het praten waren, hoorden ze ineens een sterk sissend geluid. Bleek dezelfde vrouw die daar eerder voor de deur had gestaan, zich te hebben verschanst achter een bedrijfswagen waarvan ze de banden leeg had laten lopen. Een 40-jarige Wijchense werd aangehouden, niet alleen voor vernieling maar ook voor openbare dronkenschap. (08)