KNHS



Pius Schwizer wint in La Coruna
16 december 2007

LA CORUNA (Spa) (KNHS) - Een cheque van 60.000,-- euro lag op de winnaar te wachten in de Grote Prijs Telefonica, die zaterdagavond in het Spaanse La Coruna werd verreden. De Zwitser Pius Schwizer was met Nobless M de snelste foutloze combinatie in de Winning Round. In die winning round werd de snelste tijd genoteerd door de Ierse Jessica Kurten met Castle Forbes Maike, maar zij had in de eerste rond een springfout moeten accepteren en eindigde nu als vijfde.

De tweede plaats in de wedstrijd ging naar de Zwitser Steve Guerdat met Ferrari, terwijl de derde plaats werd opgeëist door de Amerikaan Peter Wylde met Campino. De drie Nederlandse starters wisten niet tot de winning round door te dringen. Gerco Schröder (Tubbergen) noteerde met Eurocommerce Acapulco twee springfouten. Zijn broer Wim Schröder (Tubbergen) liep ook tegen twee springfouten aan en kreeg daarbij ook nog eens een springfout voor het overschrijden van de tijd. De derde Nederlander, Harry Smolders (Lge Mierde) kwam gezeten op Exquis Powerfee met 21 strafpunten de rijpiste uit.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.csicasasnovas.com

Uitslag Grote Prijs:


1) Pius Schwizer (Zwi) - Nobless M - 0 / 0 - 36.63
2) Steve Guerdat (Zwi) - Ferrari - 0 / 0 - 37.74
3) Peter Wylde (USA) - Campino - 0 / 0 - 39.16 29) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Acapulco - 8 37) Wim Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce New Orleans - 9 45) Harry Smolders (Lage Mierde) - Exquis Powerfree - 21