KNHS


Van Lieren derde in WB Frankfurt
16 december 2007
kjm-071216-lieren.jpg

FRANKFURT (KNHS) - Laurens van Lieren (Rijswijk) is in de derde indoor kwalificatiewedstrijd voor de wereldbeker dressuur, die in Frankfurt werd verreden, met Hexagon's Ollright als derde geëindigd. De wedstrijd werd gewonnen door Isabell Werth met Warum Nicht. Als tweede eindigde de Zwitserse Silvia Iklé met Salieri.

De vijf juryleden hadden Werth unaniem op de eerste plaats staan, terwijl Iklé bij vier van de vijf juryleden tweede stond. In de ogen van het Britse jurylid Stephen Clarke had die tweede plaats bezet mogen worden door Van Lieren. Opvallend in de uitslag was verder dat de twee Duitse juryleden de Duitse amazone Nadine Capellmann met Elvis op de derde plaats hadden staan, terwijl twee andere juryleden uit Engeland en Nederland de rit van Capellmann met de vierde plaats beloonden. Het vijfde jurylid, de Japanner Furuoka, beloonde de rit van Capellmann zelfs met de vijfde klassering. Patricia Callaghan (Oss) werd met Joy veertiende.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.escon-marketing.de

Uitslag Wereldbeker (Kür):


1) Isabell Werth (Dui) - Warum Nicht - 79.250%
2) Silvia Iklé (Zwi) - Salieri CH - 76.700%
3) Laurens van Lieren (Rijswijk) - Hexagon's Ollright - 75.000% 14) Patricia Callaghan (Oss) - Joy - 62.700%

Tussenstand WB dressuur na 8 wedstrijden:


1) Anders Dahl (Den) - 41

2) Jan Brink (Zwe) - 40

3) Nathalie zu Sayn Wittgenstein (Den) - 39
4) Patricia Callaghan (Oss) - 36
6) Laurens van Lieren (Rijswijk) - 28

NB: Isabell Werth is al gekwalificeerd omdat zij titelverdedigster is en komt daarom in deze lijst van de FEI niet voor.

Foto Laurens van Lieren met Hexagon's Ollright door: www.melissen.net