Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (16-12)

BERGEN OP ZOOM, 16 december 2007

Arrestaties vanwege huiselijk geweld

ROOSENDAAL: Zaterdagavond 15 december probeerde een ex-vrouw haar ex-man neer te steken met een mes. Dat gebeurde in de woning van de man tijdens een conflict over de bezoekregeling van de kinderen. De vrouw pakte een mes uit de keuken en maakte stekende bewegingen, aldus haar ex. De 36-jarige man vluchtte naar de badkamer maar later ontstond er opnieuw onenigheid waarbij de vrouw opnieuw het mes hanteerde. De man kon haar het mes afhandig maken en waarschuwde de politie. Hij had in het tumult snijwondjes opgelopen op zijn borst, hals en aan zijn hand. E.a. gebeurde in aanwezigheid van hun 11-jarige zoontje. Dit is voor de politie reden om de Raad voor de Kinderbescherming te informeren. De politie arresteerde de 33-jarige vrouw toen zij na het incident weer terug kwam bij de woning van haar ex-man. Ze is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

ROOSENDAAL: De politie arresteerde in de nacht van zaterdag 15 december op zondag 16 december een 23-jarige man vanwege huiselijk geweld. De man mishandelde zijn vriendin zodanig dat zij haar neus brak. De vrouw vluchtte daarna samen met hun drie weken oude baby de woning uit. Het stel had ruzie gekregen na aanhoudend huilen van de baby, zo verklaarde het slachtoffer later. De verdachte is door de politie aangehouden en in het politiebureau ingesloten. De 19-jarige vrouw deed aangifte tegen haar vriend.

OUDENBOSCH: In Oudenbosch pakte de politie een 61-jarige man op nadat hij zijn 68-jarige vriendin een blauw oog had geslagen. Het geweld vond plaats op zondagochtend 16 december rond 10.15 uur in de woning van het echtpaar. De man is ingesloten en wordt verhoord. De vrouw doet a.s. maandag 17 december aangifte van mishandeling.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk, seksueel geweld of psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld.

Politie betrapt inbrekers op heterdaad

ROOSENDAAL: Twee inbrekers werd betrapt toen zij aan het inbreken waren in een tandartsenpraktijk aan de Azurietdijk in Roosendaal. Een oplettende getuige meldde zaterdagavond 15 december dat twee personen zich verdacht ophielden in de tuin van de tandartsenpraktijk. Bij aankomst van de politie vluchtten de twee daders weg.
Na een korte achtervolging konden de agenten één van de inbrekers inrekenen. De ander zag kans om te ontkomen. Op de vluchtroute vond een politiehond in de bosjes twee handschoenen die daar waren achtergelaten door de daders. Bij de praktijkruimte was een dubbel glas ruit vernield. Aan de scherven zaten bloedsporen, terwijl de gearresteerde verdachte verwondingen had aan zijn handen. De 16-jarige jongen uit Roosendaal is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.

Rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding

FIJNAART: De politie vorderde zondagnacht 16 december het rijbewijs in van een 20-jarige inwoner van Willemstad. De man reed rond 04.00 uur met extreem hoge snelheid door de bebouwde kom van Klundert. Agenten constateerden vervolgens dat hij met 156 km/u reed over Zwingelspaansedijk te Fijnaart reed. Daar geldt een maximum snelheid van slechts 60 km/u. De man moest stoppen en kon meteen zijn rijbewijs én auto inleveren. De auto werd in beslag genomen en de verdachte moest mee naar het politiebureau voor verhoor.

Een van de inzittenden van de auto was het hier allemaal niet mee eens. De agenten boden de inzittenden nog een lift aan naar een nabij gelegen dorp, maar ook dat viel niet in goede aarde. De eveneens 20-jarige man, ook afkomstig uit Willemstad dreigde de agenten bij een volgende ontmoeting dood te rijden. Ook hij werd gearresteerd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens bedreiging. Bij het verhoor bood deze verdachte overigens zijn excuses aan. Onder invloed van de nodige alcohol was hij gefrustreerd geraakt door de hele gang van zaken, aldus de verdachte.

Identiteitsbewijs vervalst

ROOSENDAAL: Een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid in de Molenstraat riep zaterdagavond 15 december 2007 de hulp in van de politie. Een minderjarige probeerde de horecagelegenheid binnen te komen op vertoon van een vervalst identiteitsbewijs.Het ging om een officieel identiteitsbewijs dat eigendom is van de Staat der Nederlanden.
De 15-jarige knul had met zijn geboortedatum veranderd en geknoeid met de plastic beschermlaag van het persoonsdocument. Hij vervalste de kaart bewust om bij de horecagelegenheid binnen te kunnen, waar een leeftijdsgrens van minimaal 16 jaar wordt gehanteerd. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn zijn ouders geïnformeerd. De jongeman krijgt waarschijnlijk een verwijzing naar Bureau Halt.

Vroege vuurwerkafstekertjes

BERGEN OP ZOOM: Naar aanleiding van klachten over vuurwerk overlast pakten agenten drie minderjarigen op. Dat gebeurde zaterdagavond 15 december in de buurt van het Benedenbaantje. De jongens (13, 14 en 15 jaar) oud moesten hun zakken legen, waarbij 60 mini-rotjes te voorschijn kwamen. Ze moesten hun vuurwerk inleveren en hun ouders zijn op de hoogte gesteld van de overlast die hun kinderen veroorzaakten. Nog even alle spelregels over vuurwerk op een rijtje:

Koop alleen legaal vuurwerk bij officieel erkende verkooppunten. Dit jaar is dat toegestaan op vrijdag 28 december zaterdag 29 december en maandag 31december.

Maak nooit zelf vuurwerk! Meestal explodeert dit onverwacht en op het verkeerde moment. Laat het maken van vuurwerk aan de experts over.

Vuurwerk nooit bundelen of uit elkaar halen!
Experimenteren met vuurwerk is levensgevaarlijk!

Bewaar vuurwerk op een droge en koele plaats!
Buiten het bereik van kinderen en nooit in de broek- of jaszak.

Lees de gebruiksaanwijzing!
Zodat vooraf bekend is hoe het vuurwerk veilig wordt afgestoken.

De minimum leeftijd om vuurwerk te kopen is 16 jaar.

Vuurwerk mag worden afgestoken tussen maandag 31 december 2007 van 10.00 uur en dinsdag 1 januari 2008 ( tot uiterlijk 02.00 uur)

Houdt rekening met anderen. Dus niet in de buurt van bijv. ziekenhuis, bejaardencentrum, huisdieren en groepen mensen.

Draag voor de eigen veiligheid geen synthetische kleding of een capuchon

Auteur: Jeroen Steenmeijer