Politie Gelderland-Zuid

Vechten op Takenhofplein

Politie houdt twee man aan

Nijmegen, 16-12-2007 o Zaterdagavond rond 19.10 uur ontstond enige commotie rondom het Takenhofplein. Twee mannen liepen bij de voetgangersoversteek op de Wijchenseweg door rood. Dit zorgde voor onverwachte manouevres in het verkeer en de nodige gevaarzetting. Een voor groen licht optrekkende auto kon hen nog net ontwijken. Bovendien sloeg het tweetal tegen deze passerende auto aan waardoor deze beschadigd raakte en onder meer een buitenspiegel mist. De mannen begonnen vervolgens te vechten. De politie wordt gebeld.

De bestuurster van de beschadigde auto, een 26-jarige Nijmeegse, keerde via het Takenhofplein om richting de Wijchenseweg om de verloren spiegel te halen, en reed in alle commotie - ook door rood - en bijna tegen een overstekende vrouw. Haar bijrijder wist gelukkig een aanrijding te voorkomen, de vrouw kwam echter wel ten val.

Intussen was de politie met meerdere eenheden ter plaatse gekomen. De twee mannen, die nog altijd op straat aan het vechten waren, werden aangehouden. Het gaat om een 23-jarige Nijmegenaar en een 36-jarige Arnhemmer. Deze laatste verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daarbij uitte hij ernstige bedreigingen richting een politieman. Die doet hiervan aangifte.

De buitenspiegel werd op het fietspad teruggevonden. De 26-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van vernieling. De zaak wordt verder onderzocht. (08)