Politie Zuid-Holland-Zuid

16/12 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 16-12-2007 o Persberichten district I

HENNEPPLANTAGE IN WONING
DORDRECHT In een pand aan de Einsteinstraat heeft de politie op zaterdagmiddag 15 december een hennepplantage aangetroffen. Een buurman zag dat de deur van het pand was geforceerd en openstond. Er bleek een hennepplantage aanwezig te zijn. De man waarschuwde daarop de politie. Er zijn 1200 planten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De planten worden vernietigd. De eigenaar die de woning verhuurde, heeft aangifte gedaan van vernieling. De politie onderzoekt de zaak.

AANGEHOUDEN NA VERNIELINGEN
DORDRECHT Op zaterdagavond 15 december zijn drie jongens in de leeftijd van 16, 18 en 19 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Oranjelaan. De jongens worden er van verdacht een auto te hebben vernield. De politie kreeg een melding dat er op de Sint Jorisweg autos werden vernield en de verdachten in de richting van de Noordendijk liepen.
Surveillerende agenten konden na overeenstemming met de opgegeven signalementen het drietal aanhouden op de Oranjelaan. Ze zijn overgebracht naar het bureau waar ze in verzekering zijn gesteld. De politie is op zoek naar getuigen of mogelijke gedupeerde(n) van de autovernieling(en).
U kunt dan contact opnemen met de politie in Dordrecht op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

MISHANDELD
DORDRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 16 december heeft de politie een 40-jarige man uit Leidschendam aangehouden. Dit gebeurde in een uitgaansgelegenheid aan de Vriesestraat. De man wordt er van verdacht rond 00.30 uur een bezoeker met een broodmes in een bovenarm te hebben gestoken. Deze bezoeker is bij de EHBO post van het Dordtwijck ziekenhuis behandeld en kon na behandeling weer naar huis. De verdachte zou ook de keel van de eigenaar van het pand dicht hebben geknepen. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

DORDRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie bij een horecagelegenheid aan de Tolbrugstraat Landzijde een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man raakte om onbekende redenen in gevecht met een 28-jarige man uit Dordrecht. Laatstgenoemde heeft aangifte gedaan van mishandeling. De 28-jarige man liep een wond aan zijn gezicht op. Hij is meegenomen door de ambulance en in het ziekenhuis is de man behandeld. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie stelt een onderzoek in.

CONIFERENBRANDJES: POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 16 december heeft op het Berlage-erf, het van den Broek-erf en het Bakema-erf een aantal coniferen in de brand gestaan. De Gemeenschappelijke Meld Centrale kreeg rond 04.30 uur een melding van brandende coniferen. Ter plaatse heeft de brandweer de bomen geblust. De politie is een buurtonderzoek gestart in bovengenoemde straten en is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de brandstichting. Neemt u dan contact op met de politie in Dordrecht, wijkteam Oost, op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).