Ingezonden persbericht

persbericht

Veel Gluurders in Utrecht

Zondag 16 december genoten duizenden mensen van de amateurkunstvoorstellingen in bijna tachtig woonkamers in de Utrechtse wijken. Mede dankzij het mooie weer was het drukker dan de vorige editie van Gluren bij de Buren, die 15.000 bezoeken telden. Regelmatig stonden bezoekers voor een gesloten deur. Het bordje 'Sorry, Vol' gaf aan dat ze te laat waren. Dan maar naar het volgende huis, daar is nog plek.
De familie Tonnaer in Hoograven heeft de band The Dreams in de huiskamer. Gastvrouw Margot: We doen dit jaar voor de derde keer mee en we hebben altijd leuke acts gehad. Het is erg gezellig met de artiesten. Dit jaar was het bij ons drukker dan ooit. Ik heb nooit geweten dat er vijftig mensen in onze huiskamer passen!
Sandra Maria Brook bereidt zich drie deuren verder voor op de laatste voorstelling van haar totaaltheaterstuk A Taurus is Born. We komen speciaal uit Amsterdam om hier op te treden. We hebben op veel plekken over de wereld gespeeld, maar dit is wel een heel bijzondere, intieme setting. Als even later de kamer gevuld is begint ze haar dans, letterlijk tussen de schuifdeuren. Ondertussen gluren op straat nog wat mensen naar binnen.

De eerstvolgende Culturele Zondag is op 6 januari 2008 op 47 locaties in de binnenstad, maar ook in wijken zoals Kanaleneiland. De Nieuwjaarsduik staat geheel in het teken van nieuw: nieuw talent, nieuwe locaties, nieuwe cursussen, nieuwe media etc. Meer informatie is te vinden op www.culturelezondagen.nl of vraag de folder via 030-2862231.

Meer informatie /

Ingezonden persbericht