Ingezonden persbericht

PERSBERICHT / MEDIA RELEASE

Pech voorkomt opmars A1 Team Nederland
Zhuhai, 16 december 2007

Net toen A1 Team Nederland op weg leek om sportieve revanche te nemen voor de slechte kwalificatie voor de Hoofdrace in Zhuhai sloeg de pechduivel ongenadig toe.

Toen Jeroen Bleekemolen binnen zou komen voor de eerste verplichte pitstop brak er iets af in de achterwielophanging van de auto en moest A1 Team Nederland de strijd staken.

De dag begon voor A1 Team Nederland met twee punten in de Sprintrace, waar A1 Team Nederland als negende eindigde. Vanaf een achtste plaats had Bleekemolen een goede start en wist meteen een paar plaatsen goed te maken. Helaas werd hij door Tomas Enge van Tsjechie naar buiten gedrongen en verloor hij weer terrein. Inhalen bleek echter moeilijk op het smalle, langzame circuit en Bleekemolen was niet in staat om verder naar voren te komen.

Vanaf een achtiende startpositie in de Hoofdrace in de middag deed Bleekemolen wat hij vooraf voor ogen gedacht, veel plaatsen goedmaken tijdens de openingsfase. Al in de eerste ronde klom A1 Team Nederland naar een tiende plaats, nadat Bleekemolen knap uit de chaos gebleven was waarbij onder andere Brazilië, Maleisië en Italië uitvielen. A1 Team Nederland was snel en op weg naar Duitsland. Het team stond al klaar om de pitstop uit te voeren toen bij de ingang van de pitstraat Bleekemolen iets voelde afbreken. Het voorwiel schoot omhoog en Jeroen moest al zijn ervaring gebruiken om niet vol dwars over de baan te spinnen. Hij wist nog net het rechte stuk af te rijden en moest helaas zijn auto net voorbij de pits langs de baan stilzetten. In een uitermate spectaculaire race, waarbij favorieten als Zwitserland en Groot Brittannië vanuit leidende positie terugvielen na problemen bij de pitstops en andere teams ook niet zonder problemen bleven ging de overwinning verrassend naar India, voor Nieuw Zeeland en Zuid Afrika.

Jeroen Bleekemolen ; "Dit is ontzettend balen. Er brak iets af in de auto, een deel van de achterwielophanging. We hadden in de Hoofdrace een auto die goed genoeg was om veel punten te halen. Je weet niet hoe ver je kan komen vanaf een achtiende plaats, maar we lagen al tiende en degenen die vlak voor me reden had ik zeker kunnen hebben. De top vijf hadden we gewoon kunnen halen met goede pitstops, misschien zelfs het podium. Vanaf een achtiende plek is dat natuurlijk goed. We dachten met de goede auto nu al onze problemen van gisteren achter ons te hebben gelaten. Het is een slecht weekend geweest, het leek erop dat we dat helemaal goed gingen maken.We gingen er helemaal voor. Dan is het ontzettend jammer dat het zo eindigt. Bij die crashes in de eerste ronde zag ik alleen maar stof voor me, ik kwam er gelukkig goed doorheen. In de Sprint race waren we best snel, ik had ook een goede start. Toen werd ik naar buiten gedrukt en verloor ik weer plaatsen. Vanaf de negende plaats was inhalen gewoon heel moeilijk, we waren wel snel genoeg om naar voren te komen. Veel meer kon ik echter niet doen. "

Jan Lammers; "Om te beginnen, Jeroen was echt top onderweg. We zaten echt helemaal in de race. Ik denk dat we uiteindelijk zelfs mee hadden kunnen doen om het podium, ook als je het vergelijkt ten opzichte van de anderen waar we mee in gevecht waren. We waren dus super onderweg om onze kwalificatie te corrigeren. Er is iets aan de wielophanging gebroken, dat is gewoon pech. Dat heb je. Maar het is nu India dat godzijdank gewonnen heeft, bij Zwitserland en Frankrijk ging bij de pitstop iets fout. Daardoor is de schade voor ons nog enigszins beperkt gebleven qua puntenverlies, vanwege de resultaten van anderen. Natuurlijk balen, we hadden er hier goed uit kunen komen. Top zes zonder enige twijfel, maar het podium was dus ook niet onmogelijk geweest. Jammer. We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen na de kwalificatie. Die hebben we mentaal wel wat kunnen verwerken, Jeroen ging goed en de auto ging goed. Alleen was het niet ons weekend, zo gaat dat. Daar moeten we het mee doen."

A1 Team Nederland staat nu, na vier van de tien races, op een zesde plaats met 41 punten. Zwitserland leidt nog steeds het kampioenschap. De volgende race is in 2008, op 20 januari op het vernieuwde circuit van Taupo in Nieuw Zeeland.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar press@a1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

A1 Team Netherlands
Katwijkerbroek 30
2223 XP Katwijk,
The Netherlands
T: +31(0)71 4017183
F: +31(0)71 4019170
E: press@A1teamned.com
I: www.A1teamned.com