Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (16-12)

TILBURG, 16 december 2007

Politie arresteert man na mishandeling van echtgenote

TILBURG: De Tilburgse politie pakte een 30-jarige man op nadat hij zijn 27-jarige vrouw mishandeld had. Het geweld vond plaats op zaterdagmiddag 15 december rond 17.00 uur in de woning van het stel. De vrouw kreeg klappen en een mes op haar keel gezet. Vervolgens beschadigde hij de inboedel met een hamer. Al het geweld vond plaats in het bijzijn van twee minderjarige kinderen (5 en 8 jaar). De man verliet daarna de woning. Gewaarschuwde politieagenten stelden vast dat de vrouw uiterlijke verwondingen had. De vrouw deed aangifte. Daarbij gaf ze aan dat ze stelselmatig mishandeld wordt door haar man. Na telefonisch contact meldde de verdachte zich in het politiebureau. Hij is gearresteerd, ingesloten en wordt verhoord.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk, seksueel geweld of psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld.

Overbuurman blust brand

HILVARENBEEK: Zaterdagmiddag 15 december ontstond rond 16.15 uur brand in een woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten aan de Eekhool. De stereo-installatie van een van de bewoners had vlam gevat. De vlammen sloegen door naar het dak. Doortastend optreden van de 46-jarige overbuurman voorkwam dat het vuur verder om zich heen greep. Toen de hij van de brand hoorde, ging hij de woning binnengegaan en heeft met behulp van een aanwezige bandblusser de brand geblust. Het vuur was al uit toen de gewaarschuwde politie en brandweer arriveerden.

Zes arrestaties in het Tilburgse uitgaansleven

BREDA: Het was gezellig druk in de nacht van zaterdag 15 december op zondag 16 december in de Tilburgse binnenstad. De politie was met geüniformeerde agenten en bikers aanwezig om e.a. in goede banden te leiden. Verder werd er toezicht gehouden door middel van cameratoezicht. De politie arresteerde in totaal zes personen.

Om 02.30 uur misdroeg een 16-jarige jongen zich bij de ingang van een horecagelegenheid op de Paleisring. Er stond een wachtrij om binnen te komen en daar was de knul het niet mee eens. Hij bedreigde en mishandelde de portier van de zaak, waarna hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de jongeman.

Om 04.00 kreeg de politie melding dat er een vechtpartij gaande zou zijn op de Spoorlaan ter hoogte van de opstapplaats van de Nightliner (= nachtbus). Agenten troffen een bloedende man aan. De 38-jarige Tilburger was in zijn oor gebeten door een 30-jarige Tilburger. De dader werd meteen gearresteerd. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis om zijn verwonding te laten hechten. De toedracht van het geweldsdelict worden nader onderzocht. Om die reden is de verdachte in verzekering gesteld.

Bij een schermutseling op de Heuvelstraat arresteerde de politie een 17-jarige jongen uit Goirle en een 20-jarige man uit Amsterdam. De Amsterdammer had, achteraf bezien, niets met het incident te maken en is meteen weer een vrijheid gesteld. De inwoner van Goirle kreeg een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde.

Een 23-jarige Tilburger werd om 04.35 uur op de Heuvelring gearresteerd. Hij beledigde de aanwezige agenten door zijn middelvinger naar hen op te steken. Een proces-verbaal van belediging was het gevolg. Bij verhoor kon hij zich, mede vanwege alcoholgebruik, niets meer herinneren van het incident. Voor hetzelfde feit ging een 17-jarige Tilburger op de bon. Hij schold surveillerende agenten uit. Aanleiding was het feit dat hij door de agenten uit het Tilburgse centrum werd weggestuurd omdat hij betrokken was bij een opstootje. De belediging leverde hem een proces-verbaal op.

Verder schreef de politie bekeuringen uit aan een wildplasser, het bezit van peperspray (1) geen fietsverlichting (2x),
parkeerovertredingen (7), rijden in gesloten verklaring op de Heuvel (3x).

Politie, gemeente en horecaondernemers streven naar een veilig en gezellig uitgaansleven in Tilburg. Bij strafbare feiten en overlast komen agenten in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien.

17-jarige automobilist maakt brokken

TILBURG: Een 17-jarige jongen uit Tilburg kroop zondag 16 december 2007 om 01.00 uur achter het stuur van een auto van een vriend. In de Fatimastraat ging het fout. Hij botste tegen een geparkeerde auto. De geparkeerde auto werd vervolgens tegen een politieauto aangedrukt. De politieauto stond ook in de Fatimastraat geparkeerd omdat de agenten bezig waren met het opnemen van een aangifte. Ze keken wel even raar op toen ze, na het horen van het een klap, hun dienstvoertuig zon vier meter zagen verschuiven.
Het bleef gelukkig beperkt bij alleen materiele schade. Tegen de 17-jarige knul is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer