Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16-12)

OOSTERHOUT NB, 16 december 2007

Man overlijdt na verkeersongeval in Waalwijk

WAALWIJK: Een 55-jarige inwoner van Waalwijk is zondagmiddag 16 december noodlottig om het leven gekomen ten gevolge van een verkeersongeval in zijn woonplaats.

De man fietste rond 13.00 uur, in gezelschap van zijn hond over de Van Lovenlaan in Waalwijk. Hij wilde linksaf slaan naar de Talmastraat. Bij het afslaan werd hij geschept door een tegemoetkomende personenauto. De tegenligger (26-jarige Waalwijker) ging rechtdoor over de Van Lovenlaan. Een frontale aanrijding volgde waarbij het slachtoffer zwaar gewond raakte. Twee ambulances en de traumahelikopter rukten uit om het slachtoffer eerste hulp te verlenen. Dat mocht niet meer baten, want de man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Brand legt schoollokalen in de as

OOSTERHOUT: In de nacht van zaterdag 15 december op zondag 16 december ontstond er brand in een complex van drie noodlokalen van het Mgr Frenckencollege. Het Mgr. Frenckencollege is een onderwijsinstelling voor voortgezet onderwijs, gevestigd aan de Slotlaan in Oosterhout. De brand brak rond 03.24 uur uit. Het ging om drie noodlokalen, die los van het hoofdgebouw staan. Er was sprake van een uitslaande brand, die door drie eenheden van de Oosterhoutse brandweer werd bestreden. De brandweer richtte zich op het gecontroleerd laten uitbranden van de lokalen om zodoende overslag naar het hoofdgebouw te voorkomen. Politieagenten zetten de directe omgeving en spraken met getuigen en toeschouwers. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Om
04.52 volgde het sein brand meester. De drie noodlokalen moeten als totaal verloren worden beschouwd. Over de toedracht bestaat op dit moment nog geen duidelijkheid. In de komende dagen onderzoekt de technische recherche van de politie Midden en West Brabant of er mogelijk nog sporen te vinden over de oorzaak van de brand.

Politie onderzoekt bedreiging en mishandeling in centrum Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een mishandeling en bedreiging die plaats vond in de Kerkstraat in Oosterhout. Het geweld vond zaterdag 15 december op zondag 16 december omstreeks 03.15 uur.

Twee meisjes en een jongen arriveerden na het uitgaan bij hun gestalde scooters in de Kerkstraat. Het gaat om 19-jarige meisje uit Oosterhout, een 18-jarige meisje uit Geertruidenberg en een 19-jarige jongen uit Oosterhout. De drie werden lastig gevallen door drie jongens die voorbij kwamen. Eén van de daders gedroeg zich agressief in de richting van het Oosterhoutse meisje. De jongen uit Oosterhout nam het voor haar op en moest klappen incasseren. Daarna kreeg ook het Oosterhoutse meisje twee vuistslagen tegen haar gezicht. De belager pakte vervolgens een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en richtte dat op zijn slachtoffers. Zijn vrienden grepen in en pakten het wapen af. De drie slachtoffers informeerden de politie en deden aangifte van het voorval.
Aan de hand van hun verklaringen en daarbij opgegeven signalementen probeert de politie de nog onbekende daders te achterhalen. De politie roept eventuele getuigen op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Arrestaties na openlijke geweldpleging

KAATSHEUVEL: In de nacht van zaterdag 15 december op zondag 16 december ontstonden er ongeregeldheden bij een horecagelegenheid aan de Huygenstraat in Kaatsheuvel. Het geweld vond plaats rond 01.15 uur na afloop van een concert dat had plaatsgevonden. De exact toedracht van de vechtpartij is onbekend en wordt op dit moment nog onderzocht door de politie.
De agenten gingen, op aanwijzing van het beveiligingspersoneel over tot de arrestatie van twee personen. Het gaat om twee 19-jarige inwoners van Kaatsheuvel. Zij zijn zondag 16 december na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Een 24-jarige inwoner van Sprang-Capelle weigerde om te vertrekken toen de politie dat vorderde tijdens de wanordelijkheden. Toen hij herhaaldelijk was terug gekomen volgde zijn arrestatie. In het politiebureau kreeg hij namens het Openbaar Ministerie een boete van 110,- opgelegd, die hij inmiddels heeft betaald.

WERKENDAM: Een 36-jarige Werkendammer werd zondagnacht 16 december wakker geworden was van een hoop herrie op straat. Hij keek naar buiten en zag een jongen in zijn tuin liggen en dat twee anderen de planken van zijn tuinhek vernielden. Samen met omwonenden lukte het de gedupeerde om het drietal vast te houden en over te dragen aan de politie. De verdachten, alledrie 20 jaar oud en afkomstig uit Werkendam.
Ze zijn zondag in de loop van de dag verhoord, waarbij bekentenissen volgden. E.a. zou gebeurd zijn onder invloed van alcohol. Tegen het trio is proces-verbaal opgemaakt. Ook draaien ze op voor de ontstane schade.

Dronken over de kop

OOSTERHOUT: De politie behandelde zaterdagochtend 15 december een verkeersongeval op de Tilburgseweg in Oosterhout. Uit onderzoek bleek dat een 54-jarige Oosterhouter rond 11.15 uur over de Tilburgseweg reed in de richting van het centrum. Door slingerend rijgedrag raakte de verdachte de rechter stoeprand. Door deze manoeuvre botste hij tegen een geparkeerde auto en sloeg vervolgens over de kop. Hij wist vervolgens met behulp van omstanders uit zijn voertuig te komen. De man moest voor medische behandeling naar het ziekenhuis. Daarna moest hij meteen mee naar het politiebureau, want er was alcohol in het spel. Circa 2,5 uur na het ongeval leverde de ademanalyse alsnog een uitslag van 560 ug/l op
Het rijbewijs van de verdachte is meteen ingevorderd door de politie en hij kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau
Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

TERHEIJDEN: Een dronken vrachtwagenchauffeur reed zaterdagmiddag 15 december 2007 rond 17.15 uur zijn combinatie vast in de Vlierstraat in Terheijden. De politie werd erbij geroepen, waarna vast kwam te staan dat de chauffeur onder invloed was. De 51-jarige man uit Kootstertille werd gearresteerd. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 870 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op en vorderden zijn rijbewijs in . Daarnaast kreeg hij een rijverbod van tien uur opgelegd. De verdachte is om uur weer in vrijheid gesteld. Ook in dit geval onderzoekt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen of de verdachte wellicht opnieuw rijexamen moet doen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer