Politiebond ACP

16 december 2007

Persbericht RHC over uitspraken Kesler

Categorie: Cao, Politie in actie

De Raad van Hoofdcommissarissen (RHC) kwam vanmorgen met een persbericht over de uitspraken van KNVB-voorzitter Henk Kesler. Lees hier de tekst van het persbericht.

De Raad van Hoofdcommissarissen neemt afstand van de uitspraken van directeur Kesler van de KNVB. Deze heeft zich zaterdagavond in de media op volstrekt ongepaste wijze uitgelaten over de politie. Tijdens een persconferentie over het niet doorgaan van twee voetbalwedstrijden gaf hij, met een kennelijke minachting, de minister van Binnenlandse Zaken ongevraagd advies en zei letterlijk: ach minister Ter Horst doe er geen cent bij voor deze verwende kereltjes. Daarbij raakte hij iedere individuele politieman of vrouw in Nederland en dat is onacceptabel.

Los van opvattingen over de CAO-besprekingen en los van de uitspraak van de voorzieningenrechter, wordt de gehele beroepsgroep van meer dan vijftigduizend politiemensen door de KNVB bij de vuile was gezet. Medewerkers die het gehele jaar door waakzaam en dienstbaar in de frontlinie staan, boeven oppakken en er zijn wanneer het nodig is. Ook bij het voetbal worden met grote regelmaat excessen beteugeld, op straat en in de stadions.

De politie is, zoals ook vorig jaar weer is gebleken bij de introductie van play-offs, rond de voorbereiding en begeleiding van het betaald voetbal een betrouwbare partner. Wij steken samen met onder andere de KNVB veel tijd in en energie in de openbare orde en veiligheid rond voetbalwedstrijden. Het zou de KNVB sieren het volstrekt verkeerde beeld dat zij nu van de politie neerzetten, te corrigeren.

---