NCRV

Samen tegen kanker

NCRV en KWF Kankerbestrijding maken een vuist tegen kanker

Maandag 17 december 2007
21.00 uur, Nederland 2

Ook dit jaar maken de NCRV en KWF Kankerbestrijding samen een vuist in het gevecht voor genezing van kanker. Dit gebeurt op 17 december in een live televisieactie op Nederland 2, getiteld Samen tegen kanker. Mieke van der Weij en Ernst Daniël Smid presenteren het programma, dat geheel in het teken staat van het werven van donateurs voor KWF Kankerbestrijding. Het doel van de actie is om meer wetenschappelijk onderzoek naar kanker financieel mogelijk te maken.

Een groot aantal bekende en onbekende Nederlanders levert een persoonlijke bijdrage. In de uitzending vertellen (ex)patiënten en artsen over hun evaringen en het belang van onderzoek. Gedurende de uitzending zit een telefoonpanel van bekende Nederlanders klaar in de studio om aanmeldingen voor donateurschap van vijf euro per maand te registreren. Een aantal onderzoekers naar kanker in het programma worden verrast. Zij krijgen te horen krijgen dat hun onderzoeksvoorstel door het KWF financieel wordt ondersteund

Vroeg of laat krijgt iedereen in zijn omgeving met de ziekte kanker te maken. Een op de drie mensen in ons land krijgt ooit deze ziekte. Wetenschappelijk onderzoek is de enige mogelijkheid om de vooruitzichten voor kankerpatiënten daadwerkelijk te verbeteren en om kennis te verkrijgen die nodig is om het risico op kanker te beperken.

Kanker raakt ons allemaal, daarom is Samen tegen kanker op zaterdagavond 17 december live om 21.00 uur bij de NCRV op Nederland 2.