Provincie Groningen

Groningen-Mensingeweer Start opinie- en informatieronde wegverbinding Groningen-Mensingeweer 29 november 2007

Vandaag start de opinie- en informatieronde over de wegverbinding Groningen-Mensingeweer (een gedeelte van de N361). De provincie Groningen en de gemeenten De Marne, Winsum en Bedum willen deze verbinding verbeteren of vervangen door een nieuw tracé. Er zijn zeven verschillende tracés onderzocht. Hierover kunnen betrokkenen in het gebied tot 21 januari 2008 hun mening geven.

Onderdeel van deze opinie- en informatieronde zijn twee informatieavonden op 17 december in 't Trefcentrum te Bedum en op 8 januari in het Ubbengaheem te Sauwerd. Het doel is om zoveel mogelijk reacties te krijgen op de verschillende tracés van omwonenden, gebruikers van de N361 en ondernemers uit het gebied. Deze reacties worden mede gebruikt om het voorkeursalternatief te bepalen. In het voorjaar van 2008 is de formele inspraakprocedure. De provincie en de drie gemeenten nemen een definitieve beslissing in het najaar van 2008.

Hulpmiddel voor opinievorming is het Milieueffectrapport (MER). Hierin zijn de voor- en nadelen van de zeven verschillende tracés in kaart gebracht. Dit rapport is opgesteld door Arcadis in opdracht van de provincie en de drie gemeenten. Het volledige rapport MER Tracéstudie Mensingeweer-Winsum-Groningen: op weg naar een goede bereikbaarheid kunt u downloaden onderaan deze pagina. Daarnaast is er een samenvatting van het MER. Deze brochure is gratis af te halen op het provinciehuis in Groningen en de gemeentehuizen in Leens, Winsum en Bedum.

29 november 2007