Gemeente Valkenswaard

Werkzaamheden in Willem II-park en op -plein

Werkzaamheden in Willem II-park en op -plein

In de week van 17 tot en met 21 december aanstaande wordt een nieuwe slijtlaag aangebracht op de voetpaden in het Valkenswaardse Willem II park. Het betreft een slijtlaag van steenslag die dient om de paden stroever - en daardoor veiliger - te maken. De werkzaamheden nemen enkele dagen in beslag.

Het Willem II-park is door het college van burgemeester en wethouders aangewezen als voetgangersgebied. Er mag dus niet gefietst worden. Er zullen nog voorzieningen (fietssluizen) aangebracht worden om de toegang tot het park voor fietsers te bemoeilijken. Daarbij wordt er rekening mee gehouden dat de paden wèl toegankelijk moeten blijven voor rolstoelen, kinderwagens en dergelijke. Deze voorzieningen worden aangebracht tegelijk met de reconstructie van de Valkenierstraat (dus op zeer korte termijn)

De gemeente zal bij de toekomstige reconstructie van de Europalaan de mogelijkheid bekijken om een afzonderlijk fietspad aan te leggen tussen de Valkenierstraat en de Frans van Beststraat.

Snelheidsremmende maatregelen Willem II-plein
In de week van 17 tot en met 21 december worden ook enkele snelheidsremmende maatregelen getroffen aan het Willem II-plein. Er komt een verkeersdrempel ter hoogte van (de zijkant van) huisnummer 1 en er komen hekjes bij de ingang van het appartementencomplex aan het Willem II-plein. Ook komen er paaltjes bij de ingang van de parkeergarage voor de appartementen aan de Eindhovenseweg. Die ingang ligt eveneens aan het Willem II-plein.

Alle hiervoor genoemde maatregelen worden getroffen op verzoek van en in overleg met een vertegenwoordiging van de bewoners van het Willem II-park en -plein. Met de maatregelen wil de gemeente de verkeersveiligheid in het gebied vergroten. De werkzaamheden vormen de afsluiting van het Willem II-project. Voor de uitvoering zijn geen wegafsluitingen nodig.

Informatie
De direct aanwonenden ontvangen één dezer dagen een brief van de gemeente met informatie over het voorgaande.

Met eventuele vragen over de werkzaamheden kunt u terecht bij de heer J. Castelijns van de afdeling Leefomgeving van de gemeente. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2083672.