RTL Group

Spanning naar hoogtepunt in live finale 'Hollands Next Top Model' bij RTL 5

UNIEK OPTREDEN POPGROEP SUGABABES TIJDENS LIVE FINALE

De drie finalisten Carmen, Cecile en Kassandra staat een bloedstollende finaleshow te wachten op maandag 17 december. Dan vindt live vanuit De Lichtfabriek in Haarlem de spetterende finale plaats van het populaire RTL 5-programma Hollands Next Top Model die gepresenteerd wordt door Daphne Deckers. Deze finale wordt feestelijk geopend met een optreden van de succesvolle Britse meidengroep Sugababes.

De modellen in spé worden deze laatste keer niet alleen beoordeeld door de kritische vakjury bestaande uit voormalig model en presentatrice Rosalie van Breemen, hoofdredacteur van Glamour Karin Swerink, catwalk-coach en model Mariana Verkerk, topfotograaf Philip Riches en ook directeur van Modelmasters The Agency Anneriet van Schaijk; ook het publiek kan deze avond hun stem uitbrengen via sms. Uberstylist en coach Bastiaan van Schaik is deze avond backstage reporter en legt achter-de-schermen de zenuwslopende voorbereidingen vast en interviewt de modellen tijdens hun voorbereidingen voor de diverse catwalkshows. Niet alleen de Nederlandse fashion- en glamourwereld is aanwezig, ook de familieleden van de finalisten zitten in de zaal. Op het programma staan modeshows van Nederlandse topontwerpers en exclusieve luxelabels. Maar ook worden de meiden onderworpen aan de ultieme live challenge: live on stage moeten de drie finalisten een ultieme opdracht doen: welk meisje presteert zelfs in een grote live televisieshow als een echt topmodel?

De winnares wint een modellencontract ter waarde van 75.000 euro bij het gerenommeerde modellenbureau ModelMasters The Agency. Daarnaast krijgt zij een cover op de Nederlandse Glamour, is zij te bewonderen in een grootscheepse reclamecampagne van LOréal Paris en doet ze in januari mee aan de prestigieuze verkiezing Ford Supermodel Of The World die in New York plaatsvindt. Sanne Nijhof, winnares van Hollands Next Top Model 2006, was vorig jaar tevens winnares van de Ford Supermodel of the Year contest 2007.

Live uitzending: maandag 17 december, tussen 20.30 en 21.55 uur bij RTL 5.

Website: Holland Next Top Model

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen bij RTL Nederland Mediadocumentatie, (035) 6718 553. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim van Adelberg, RTL Nederland Communicatie via tel. 035-711 3942 of via kim.van.adelberg@rtl.nl