Gemeente Eemsmond


Middag op stap met de burgemeester
woensdag 12 december 2007

In het voorjaar van 2007 konden inwoners van de gemeente Eemsmond via een enquête laten weten wat voor burgemeester zij willen. Onder deelnemers aan deze enquête is een middag op stap met de nieuwe burgemeester verloot. Op maandag 17 december krijgt Marijke van Beek haar eerste rondleiding door de gemeente van één van de winnaars. Jolanda Knol uit Uithuizermeeden neemt de burgemeester mee naar Neutrale Basisschool De Sterren en Zorgcentrum De Mieden in Uithuizermeeden en het dorpshuis in Oldenzijl.

De middag op stap start bij basisschool De Sterren in Uithuizermeeden. Marijke van Beek gaat daar eerst kennismaken met winnares Jolanda Knol en de directrice van de school. Aansluitend bezoeken ze enkele klassen. Kinderen krijgen dan de kans om vragen te stellen aan de burgemeester. Daarna wordt de middag vervolgd bij Zorgcentrum De Mieden. Jolanda Knol is daar werkzaam als vrijwilliger. Ze wil de nieuwe burgemeester graag kennis laten maken met de mensen die daar wonen. Tot slot wordt er nog een bezoek gebracht aan het dorpshuis in Oldenzijl. Onder het genot van een hapje en een drankje ontmoet Marijke van Beek daar vrijwilligers.

De tweede winnaar gaat nog dit jaar in gesprek met de burgemeester. In januari vindt de derde middag op stap met Marijke van Beek plaats. Tijdens deze dag staat vooral het werk bij de peuterspeelzalen centraal. Er worden dan twee peuterspeelzalen bezocht.