Uitnodiging: Bedrijfsleven presenteert initiatieven Afghanistan

13/12/2007 09:47



VNO-NCW



Uitnodiging voor de media

Bedrijfsleven presenteert initiatieven Afghanistan.

Het Nederlandse bedrijfsleven presenteert maandag 17 december een aantal initiatieven die kunnen bijdragen aan de economische wederopbouw van Afghanistan. Dit is een vervolg op een bezoek dat enkele vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven onder leiding van VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes recentelijk brachten aan Afghanistan. Met deze initiatieven wil het bedrijfsleven de plannen van Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) voor dit gebied ondersteunen.

'Wij willen bijdragen aan het werk dat Ontwikkelingssamenwerking en Defensie daar doen', aldus Jan Bout, president-directeur van Royal Haskoning en lid van de delegatie. Hij gaat een werkgroep leiden die de plannen verder vorm gaat geven. In deze werkgroep nemen o.a. zitting Doeke Faber (namens de agrarische sector) en Sjoerd Slagter (onderwijssector). Ontwikkelingsorganisaties hebben belangstelling getoond om deel te nemen.

Bernard Wientjes zal de werkgroep presenteren, in aanwezigheid van o.a. Minister Koenders. Tijdens de bijeenkomst zullen initiatieven op het gebied van landbouw, waterbeheer, onderwijs en microkrediet worden toegelicht. 'Verwacht van ons niet te veel en niet te snel', zegt Jan Bout. 'Afghanistan is groot en er moet heel veel gebeuren. Het is niet overal veilig en stelt heel bijzondere eisen. Maar wij willen kennis en contacten inzetten om het land vooruit te helpen.'

Vertegenwoordigers van de media zijn welkom.
De bijeenkomst vindt op maandag 17 december plaats bij VNO-NCW in de Malietoren, Bezuidenhoutseweg 10 in Den Haag. Aanvang van de bijeenkomst 09.30 uur (ontvangst v. a. 09.00 uur). Voor meer informatie en aanmelding: Roelf van der Kooij, woordvoerder VNO-NCW, telefoon 070 - 3490 167.