Uitnodiging pers 17 december 2007

14/12/2007 10:50



V&VN



Graag nodig ik u uit om aanwezig te zijn bij de feestelijke presentatie van de overeenkomst tussen zorginstellingen Omring Den Koogh en Omring Buitenveld met V? (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).

Omring is de eerste zorgorganisatie die haar verzorgenden een lidmaatschap van V? en inschrijving in het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden aanbiedt. Deze aanbieding geschiedt door drs. Mieke Hollander, directeur Wonen en Zorg van Omring Den Koogh en Omring Buitenveld, in verpleeghuis Den Koogh, Drs. F. Bijlweg 4 in Den Helder op maandag 17 december om 15.30 uur.

Door het aangaan van de overeenkomst met V? laat de directie van Omring aan cliënten, zorgverleners en zorgverzekeraars zien dat zij investeert in deskundigheidsbevordering en in goede en veilige zorg. Op de krimpende arbeidsmarkt versterkt zij bovendien de concurrentiepositie door zich als een aantrekkelijke werkgever te tonen voor (potentiële) medewerkers.

Het Kwaliteitsregister V? is een online registratiesysteem waarin verpleegkundigen niveau 4 en 5 en verzorgenden niveau 3 kunnen vastleggen wat zij doen aan deskundigheidsbevordering. Het Kwaliteitsregister wordt per instelling gefaseerd opengesteld voor ruim 300.000 verpleegkundigen en verzorgenden. Het enthousiasme waarmee de beroepsgroep het Kwaliteitsregister begroet geeft aan dat verpleegkundigen en verzorgenden het belang van kwaliteitsbewaking in het verlenen van zorg onderstrepen. Ook cliënten, patiënten en werkgevers zijn gebaat bij het op peil houden van vakkennis door verpleegkundigen en verzorgenden.