Gemeente Oldenzaal


B en W Oldenzaal bezoeken Zorggroep Sint Maarten

gepubliceerd op : 17-12-2007

Het college van burgemeester en wethouders heeft tijdens een werkbezoek nader kennis gemaakt met de Zorggroep Sint Maarten. De landelijk opererende zorginstelling telt in Oldenzaal 350 medewerkers en 250 cliënten (exclusief thuiszorg en dagbehandeling).

Burgemeester en wethouders brachten op vrijdag 14 december een bezoek aan woon- en zorgcentrum De Molenkamp en de Boeskool, de centrale keuken op industrieterrein Hazewinkel.

Het college neemt een kijkje in de keuken van de Boeskool, waar ruim 1500 maaltijden per dag worden bereid.

Gesproken werd onder meer over actuele ontwikkelingen op zorggebied, de behoefte aan allochtone dagopvang, de rol van vrijwilligers en de toekomstplannen van de zorginstelling.

Wethouder Rorink luistert aandachtig naar de uitleg van één van de medewerkers.

Gebleken is dat de Zorggroep Sint Maarten graag wil participeren in geplande zorgvoorzieningen in `Oldenzaal Centraal' (de herontwikkeling van het stationsgebied) en de wijk Zuid-Berghuizen. Zorggroep Sint Maarten is bezig met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuw zorgcentrum (De Zonnestraal) in de Thij en heeft plannen om de Molenkamp te verbouwen.

Het Oldenzaalse college brengt geregeld werkbezoeken aan bedrijven en instellingen. Het wil zich zo op de hoogte stellen van wat er leeft in de stad en met welke beleidsontwikkelingen de instellingen worden geconfronteerd. Burgemeester F. Backhuijs betitelde het bezoek als "heel waardevol."