Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Eén loket voor horecavergunningen

Vanaf 1 januari 2008

Op 13 november 2007 heeft het dagelijks bestuur besloten om de directeur van de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting mandaat te verlenen voor de uitoefening van de bevoegdheden van de Drank- en Horecawet.
Concreet betekent dit dat vanaf 1 januari 2008 een aanvraag voor een Drank- en Horecawetvergunning en wijzigingen van een bestaande Drank- en Horecawetvergunning moeten worden ingediend bij Team Horeca en Evenementen, afdeling vergunningen van de dS+V aan het Stadhuisplein 30. Het Team Horeca en Evenementen neemt dan namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde een besluit.

Reden voor het mandaatbesluit van het dagelijks bestuur is het verlichten van de procedurele lasten van de aanvrager, veelal ondernemers. Besluiten inzake exploitatievergunningen worden namens de burgemeester genomen door het in horecavergunningen gespecialiseerde Team Horeca en Evenementen.

Degene die een Drank- en Horecawetvergunning wil aanvragen of wijzigen, is in vrijwel alle gevallen verplicht om ook een exploitatievergunning aan te vragen of te laten wijzigen. Ten behoeve van de aanvraag of wijziging zijn zowel ten aanzien van de Drank- en Horecawetvergunning als ten aanzien van de exploitatievergunning over het algemeen dezelfde bescheiden nodig.

Tot dusverre was de horeca-exploitant genoodzaakt zijn aanvraag en bescheiden voor de drank- en horecawetvergunning in te dienen bij de deelgemeente en de aanvraag met toebehoren voor de exploitatievergunning bij het Team Horeca en Evenementen. Door het nu genomen besluit kan de horeca-exploitant vanaf 1 januari 2008 met alle bescheiden terecht bij één loket, namelijk het loket van Team Horeca en Evenementen aan het Stadhuisplein.

Aanvragen die voor 1 januari 2008 zijn ingediend, worden nog afgehandeld door de sector ABPZ van de deelgemeente IJsselmonde. Met het genomen besluit komt het dagelijks bestuur tegemoet aan de stedelijke Horecanota 2007-2011, waarin is opgenomen dat wordt gestreefd naar het creëren van één gemeentelijk horecaloket voor het aanvragen van alle horecagerelateerde vergunningen.

Voor informatie en voor het indienen van aanvragen in het kader van de Drank- en Horecawet vanaf 1 januari 2008, kunt u zich wenden tot: Team Horeca en Evenementen, afdeling Vergunningen dS+V Stadhuisplein 30, 1e etage
De balie is geopend op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur Tel: 010 - 224 47 50
Fax: 010 - 224 47 60
Email: horeca-en-evenementen@dsv.rotterdam.nl