Gemeente Maastricht

Convenant KNVB en gemeente Maastricht

Op 17 december a.s om 20.00 uur ondertekenen de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en de gemeente Maastricht een convenant om te komen tot gestructureerde verenigingsondersteuning. Tijdens het consultatietraject in het kader van het Spreidingsplan buitensportaccommodaties gaven meerdere Maastrichtse voetbalverenigingen aan dringend behoefte te hebben aan verenigingsondersteuning. De behoefte aan verenigingsondersteuning is niet uniek voor Maastricht maar doet zich in heel Nederland gevoelen. Hierbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan het organiseren van opleidingen voor verenigingskader, ondersteuning bij wettelijke bepalingen, opzetten van ledenadministraties e.a.

Omdat problemen bij veel voetbalverenigingen in de grote steden zich opstapelden heeft de KNVB met Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam twee jaar geleden de handen ineen geslagen om verenigingen te gaan ondersteunen. Deze aanpak is zeer succesvol gebleken. De KNVB heeft nu het initiatief genomen om eenzelfde samenwerking ook op te zetten in andere steden. Een initiatief waar de gemeente Maastricht gezien de behoefte graag bij aansluit.

De plannen rond de gezamenlijk ondersteuning worden op 17 december om 20.00 uur gepresenteerd en toegelicht in de business-ruimte van het MVV-stadion. Alle Maastrichtste voetbalverenigingen zijn uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst wordt het convenant ondertekend door de heer Jan Terburg, voorzitter district Zuid II en wethouder Luc Winants van Sportzaken.