Datum: 17 december 2007

De Zilk Vechtpartij De politie doet onderzoek naar een vechtpartij tussen een groep jongens uit Vogelenzang en een groep uit De Zilk. Zondag 16 december rond 01.50 uur wachtte de groep uit Vogelenzang de anderen op bij een bushalte aan de Druivenstein waar ze na een avondje stappen arriveerden. Vermoedelijk gaat het om een revance na een eerder conflict. Bij de vechtpartij die nu ontstond liepen twee jongens van 18 en 19 jaar uit De Zilk en een 20 jarige uit Hillegom licht letsel op. Zij deden aangifte.

Noordwijk Diefstal met geweld De politie doet onderzoek naar een incident waarvan een 39 jarige vrouw uit Noordwijk het slachtoffer werd. Zaterdag 15 december rond 00.40 uur beletten twee nog onbekende jongens op de Dahliastraat haar verder te fietsen. Vervolgens eisten ze geld van de vrouw, werd met een scherp voorwerp in haar nek geprikt, kreeg een duw en kwam met haar fiets ten val. De jongens pakten uit de fietstas haar handtas en gingen er mee vandoor om snel weer terug te keren om de fiets van de vrouw te stelen. Op dat moment waren twee inwoners van Noordwijk op het hulpgeroep van de vrouw afgekomen. Ze zagen kans om de handtas weer in handen te krijgen, maar wisten de jongens niet in handen te krijgen die er op de fiets van de vouw vandoor gingen.

Leiden Aanhouding na mishandeling en vernieling De politie heeft op zaterdag 15 december, rond 20.50 uur, een 23 jarige man uit Leiderdorp aangehouden. Hij had in een woning aan de Zuid Rundersteeg in Leiden ruzie gemaakt met bekenden van hem. Hij had gedronken en werd door de bewoners buiten gezet. Eenmaal buiten sloeg hij een ruitje van de woning in en gaf te kennen weer naar binnen te willen. De aanwezigen, twee mannen van 25 en van 42 jaar uit Leiden kwamen naar buiten waarop zij direct aangevallen werden door de Leiderdorper. De politie werd gebeld en de agenten hielden de Leiderdorper aan. De verdachte heeft op het politiebureau zijn roes uit kunnen slapen. Tegen hem is aangifte gedaan vanmishandeling. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Politie onderzoekt vechtpartij De politie is een onderzoek gestart naar een vechtpartij die plaats heeft gevonden op het Vijf Meiplein. Een groepje jongens had om nog onbekende reden ruzie met elkaar en troffen elkaar op zaterdag 15 december, rond 17.30 uur, op het Vijf Meiplein. Er ontstond een vechtpartij waarbij een 16 jarige Leidenaar in zijn been gestoken werd. De politie werd gebeld die de verdachten van 14 en 16 (2x) jaar uit Leiden aan konden houden. De verdachten zijn gedurende het politieonderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Leiden Woninginbraken in het weekeinde In het weekeinde is er in Leiden in drie woningen ingebroken. In een woning aan de Rijnsburgerweg, aan de Magdalena Moonsstraat en het Clara Wieckpad. In de woning aan de Rijnsburgerweg zijn de dader(s) via de achterzijde de woning binnengedrongen. Uit de woning zijn onder andere bankpassen en autosleutels weggenomen. Via 'hengelen' of 'flipperen' zijn de dader(s) binnengekomen in de woning aan de Magdalena Moonsstraat. Uit de woning is een jas gestolen. Het is nog onbekend wat er is weggenomen uit de woning aan het Clara Wieckpad. De dader(s) zijn via de achterzijde de woning binnengetreden. De woning is doorzocht op waardevolle spullen, waardoor de balans van gestolen spullen nog niet op te maken is. De bewoners van de woningen hebben aangifte gedaan van diefstal. De technische recherche van de politie zal onderzoek doen naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen. De politie zet het onderzoek voort.

Voorkom inbraken door 'hengelen'en 'flipperen' 'Hengelen' en 'flipperen' zijn eenvoudig tegen te gaan door de deur op slot te draaien. Zeker als je gaat slapen maar ook als je even weggaat om bijvoorbeeld een boodschap te doen. 'Flipperen' betekent dat de inbreker een stuk plastic tussen de deurpost en de deur schuift waarmee hij de schoot wegduwt waarna de deur openvalt. 'Hengelen' is door de brievenbus de klink aan de binnenkant van de deur proberen naar beneden te halen of de sleutel die in het zicht ligt, proberen te bemachtigen.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na vernielingen De politie heeft in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 december een 16 jarig meisje, twee jongens van 16 en 22 jaar uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 20 jarige Capellenaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen. Een getuige zag dat een groep jongeren al schreeuwend paaltjes uit een tuin trokken en tegen prullenbakken schopten op de J.P. Coenlaan. Een persoon klom in een lantaarnpaal en probeerde de bloemenbak boven in de paal los te schudden. Een voorbijrijdende automobilist kreeg een scheldkanonnade over zich heen en er werd tegen de auto geschopt. Twee van de verdachten werden ter plaatse aangehouden en de andere twee op het station van Nieuwerkerk aan den IJssel. Het 16 jarige meisje werd al snel na verhoor heengezonden.

Schoonhoven Controle gedragsregels schooljeugd De politie heeft vrijdag 14 december van 08.00 tot 08.30 uur een controle gedragsregels scholieren gehouden op de H.A. Schreuderstraat. Veel omwonenden klaagden over het fietsgedrag van de schooljeugd waarna de politie de controle hield. Zestien fietsers werden bekeurd voor het fietsen over het trottoir.

Nieuwerkerk aan den IJssel Verdachte aangehouden van inbraak in slijterij De politie heeft zondag 15 december een 18 jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. Surveillerende agenten zagen rond 03.30 uur de jongen staan bij een slijterij in het winkelcentrum Dorrestein. Bij het zien van de agenten ging hij er vandoor. Een ruit van de slijterij bleek te zijn vernield en er was vermoedelijk een fles drank gestolen. De verdachte wordt maandag 17 december voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gouda Auto gestolen na inbraak in woning Een zwarte Citroën C1 is in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december gestolen na een inbraak in een woning aan de Jan van Beaumontstraat. Bij een inbraak in een woning aan de Gansstraat werden diverse goederen gestolen waaronder geld, sieraden en pasjes. Deze inbraak moet die zondag zijn gebeurd tussen 13.45 en 20.30 uur. De politie is met een onderzoek begonnen.

Schoonhoven Diefstal na inbraak in woning Laptops, een digitale fotocamera, sieraden en geld zijn zaterdag 15 december gestolen bij een inbraak in een woning aan de Leegwhaterstraat. De inbraak moet zijn gebeurd tussen 12.00 en 18.00 uur. Er werd een schuifdeur aan de achterkant van de woning opengebroken. Bij twee andere inbraken, in een woning aan de Achimedesstraat en in een woning aan de Nobeldreef, is vermoedelijk niets gestolen. Deze inbraken vonden tussen donderdag 13 december 18.30 uur en vrijdag 14 december 22.30 uur plaats. De politie is met een onderzoek begonnen.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


---
---- --