17 dec 2007
>
Onderdeel: Animal Sciences Group

Per 1 januari a.s. fuseren het CIDC-Lelystad en de divisie Infectieziekten van de Animal Sciences Group, beide onderdeel van Wageningen UR, tot een nieuw veterinair instituut: het Centraal Veterinair Instituut van Wageningen UR. De Lelystadse onderzoeksinstituten bundelen hun krachten waardoor een bredere basis voor wetenschappelijke expertise ontstaat. Bovendien kan gemakkelijker aan de toenemende onderzoeksvraag worden voldaan.

De bestrijding van dierziekten wordt steeds complexer door mondialisering, grotere publieke belangstelling voor het welzijn en de gezondheid van dieren en door de introductie van nieuwe dierziekten die ook risicovol zijn voor de mens. Dit vraagt een flexibele organisatie van het onderzoek waarbij brede en specialistische expertise, hoogwaardige onderzoeksfaciliteiten en kwalitatief hoogwaardig onderzoek onontbeerlijk zijn. De fusie tot Centraal Veterinair Instituut waarborgt dat we ook in de toekomst aan de nieuwe onderzoeksvragen van klanten kunnen voldoen: de expertise wordt breder; de unieke onderzoeksfaciliteiten kunnen efficiënter benut worden; de cruciale rol in de bestrijding van dierziekten blijft goed geborgd; de hoge kwaliteitsnormen (ISO 9001-2000, ISO 17025, GLP) en vertrouwelijkheid blijven gehandhaafd.

Het nieuwe instituut heeft jarenlange ervaring in wetenschappelijk en toepassingsgericht onderzoek aan en advisering over dierziekten: onderzoek en ontwikkeling van diagnostiek, vaccins, wering, bestrijding, monitoring en surveillance. Het Centraal Veterinair Instituut is het nationale referentie-instituut voor de overheid en een internationaal opererend onderzoeksinstituut voor het bedrijfsleven.

De hoofdvestiging van het nieuwe instituut ligt aan de Houtribweg 39 in Lelystad. De nevenvestiging bevindt zich op de Edelhertweg 15 in Lelystad in het gebouw van de Animal Sciences Group. Meer informatie staat vanaf januari op de nieuwe website: www.cvi.wur.nl.

Contact
Centraal Veterinair Instituut
Erna Balk
Tel. 0320 - 293 265
erna.balk@wur.nl