AutoRai

MAN Nutzfahrzeuge start joint venture met Pon in Frankrijk en Benelux-landen

(12/17/2007)
De MAN Nutzfahrzeuge Groep en Pon, zijn overeengekomen een joint venture op te zetten voor de verkoop, distributie en onderhoud van MAN trucks en motoren, MAN en NEOPLAN bussen en buschassis, alsmede onderdelen in Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland. De bedrijven zullen elk een belang van 50 procent hebben in de nieuwe holding âMAN Region West BVâ en Pon zal verantwoordelijk zijn voor het algemeen management. Zowel MAN als Pon hebben er vertrouwen in dat de joint venture hun totale concurrentiepositie zal verbeteren, zonder de land-specifieke benadering van de individuele markten aan te tasten.

âDoor voor Pon te kiezen, zijn we gegaan voor een succesvolle, deskundige handelspartner, waar we al uitstekende ervaringen mee hadden bij het onderhoud en de verkoop van onze trucks en bussen in Nederlandâ, zei Peter Erichreineke, Director Marketing & Sales bij MAN Nutzfahrzeuge AG. Hij voegde daar nog aan toe, dat dit kan leiden tot synergieën en een onderling versterkend effect op de capaciteiten. De klanten van MAN behouden hun huidige contacten en het productassortiment blijft ongewijzigd. âDe nieuwe holding zal onze groeimogelijkheden in betreffende landen verbeteren, en ons zo versterken binnen onze belangrijkste markt: Europaâ, benadrukte Erichreineke.

Henk Rottinghuis, Chief Executive Officer van Pon Holdings, verklaarde dat âvoor Pon, de joint venture een mogelijkheid biedt om onze internationale activiteiten in België, Luxemburg en Frankrijk uit te breiden. We hebben MAN 27 jaar lang in Nederland vertegenwoordigd. In die jaren hebben we diepgaande kennis verworven over zowel het merk als de markt, en een goede reputatie opgebouwd dankzij onze sterke relatie met MAN. Op basis daarvan zijn we er nu in geslaagd om MAN Region West te construeren en we zijn er trots op dat MAN Pon als partner heeft gekozen.â

Pon, met het hoofdkantoor in Nijkerk, Nederland, is een internationaal handelsconcern met een grote diversiteit aan activiteiten, die globaal in twee divisies worden ingedeeld: Pon Automotive en Pon Equipment + Power Systems. Het bedrijf vertegenwoordigt bekende merken, zoals MAN, Volkswagen, Caterpillar en Linde. De producten die Pon levert vullen elkaar aan wat betreft type en kwaliteit. Bij de groep werken ruim 9.000 medewerkers in 500 vestigingen verspreid over 11 landen.

De MAN Nutzfahrzeuge Groep is gevestigd in
München, Duitsland. Het is het grootste bedrijf binnen de MAN Groep en één van de belangrijkste internationale leveranciers van bedrijfswagens en transportoplossingen. In het belastingjaar 2006 heeft het bedrijf, met meer dan 34.000 medewerkers, een omzet van ⬠8,7 miljard gegenereerd door de verkoop van bijna 80.000 trucks en meer dan 7.300 bussen en buschassis.