Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


De eerste bollen in de grond

7 december 2007

Het ontwerp voor het Gerbrandypark is zo goed als af. Projectleider Edwin van Dijk presenteerde het voorlopige ontwerp van het park tijdens een bewonersbijeenkomst zaterdag 1 december op het stadsdeelkantoor. De reacties van de aanwezige bewoners waren zeer positief.

Projectleider Van Dijk: `We hebben de meeste wensen van de omwonenden en jongeren, die hebben meegedacht, kunnen honoreren. Zo komt er een geheel vernieuwd pierebadje, een oertuin, meer schommels, een voetbalveld van kunstgras, spelregels voor honden, een speciale kletsplek voor jongeren, meer voetpaden en in de zomer een kiosk om iets te kunnen drinken.'

Naar verwachting zal de uitvoering aankomend voorjaar starten en begin 2009 worden afgerond. Maar, zo verklapt de projectleider, we hebben langs het fietspad al de eerste bolletjes in de grond gestopt.'

Vrienden van het Gerbrandypark
Belangrijk punt van discussie was de vraag hoe we straks het park mooi gaan houden. Portefeuillehouder Tys de Ruijter riep de bewoners op om actief te blijven: `De participatie rond het ontwerp is nu klaar, maar ik hoop van harte dat uw betrokkenheid bij het park niet stopt. Bijvoorbeeld door bewoners en de scholen een stukje park te laten adopteren of het oprichten van een club Vrienden van het Gerbrandypark, zoals één van de aanwezige bewoners opperde. gerbrandy.jpg (158 Kb)

Kunstenaar Hoshyar Rasheed sloot de bijeenkomst af met zijn gloedvolle betoog over het ontwerp van het pierebadje. Rasheed: `Pierebadjes elders in de stad zien er vaak wat sovjetachtig uit. Ik wil juist iets doen met kinderen en hun belevingswereld. Dus geen ijzeren hek maar veel kleuren, draken en mozaïek.

Meedoen?
Wilt u zich aansluiten bij Vrienden van het Gerbrandypark? Kom naar de grote WijkwebMarkt Slotermeer op zaterdag 15 december in het Tuinstadhuis of neem contact op met projectleider Edwin van Dijk (020-8898464, evdijk@geuzenveld.amsterdam.nl).