Gemeente Gilze en Rijen

Kunstwerk De Margrieten is hersteld

Kunstenaar Paul Veroude uit Hulten heeft twaalf nieuwe koperkleurige bladen gemaakt. Deze zijn met een speciale constructie op het kunstwerk teruggeplaatst.

De gemeente heeft in de vier margrieten verlichting aangebracht en rondom het kunstwerk ondergrondse verlichting aangelegd. Deze maatregelen moeten nieuwe schade aan het kunstwerk voorkomen.

Onbekenden hebben eind mei twaalf koperkleurige bladen weggehaald. De gemeente deed aangifte bij de politie. De daders zijn nog altijd niet gevonden.

De gemeente vermoedt dat de daders dachten dat het kunstwerk van koper is gemaakt. In dit verband benadrukt de gemeente nogmaals dat de platen wel koperkleurig zijn, maar dat er geen koper in de bladen is verwerkt. De platen hebben dus in dit opzicht weinig economische waarde.

De Margrieten zijn in 2006 gerealiseerd en eind 2006 overgedragen aan de bevolking van Gilze en Rijen. Het kunstwerk staat symbool voor de verbondenheid van de vier kernen van de gemeente - Gilze, Rijen, Molenschot en Hulten - en staat op een markant punt aan de rand van de kern Rijen bij de Generaal Maczektunnel.