Gemeente Gilze en Rijen

Speeltoestellen in de gemeente zijn veilig en goed onderhouden.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft in oktober 2007 in onze gemeente een controle uitgevoerd op het beheer van gemeentelijke speelplaatsen. Uit deze controle is naar voren gekomen dat dat beheer zeer goed is. Het controlerapport van de VWA geeft aan dat de gemeente alle in de steekproef betrokken speeltoestellen regelmatig controleert, alle bevindingen van de controles vastlegt, alle noodzakelijke herstelwerkzaamheden op korte termijn uitvoert en het resultaat en de datum waarop herstel plaatsvindt, beschrijft.

Jammer genoeg was er op één locatie van het herstelwerk geen verslag gemaakt, waardoor de score van honderd procent in orde er net niet inzat. Maar de resultaten van het onderzoek geven aan dat ook in de gemeente Gilze en Rijen de veiligheid en onderhoudstoestand van de speeltoestellen op speelplaatsen optimaal geborgd is.

De onderzoeksresultaten van deze controle kunt u vinden op de internetpagina van de Voedsel en Waren Autoriteit, www.vwa.nl onder 'openbare controlegegevens'.