Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 17-12-2007

Onder invloed

HOUTEN Op de Staart is zondagavond 16 december een automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. De 52-jarige man uit Houten kwam van de Rijksweg A27 afrijden en vervolgde zijn weg slingerend over het Rond. Dat trok de aandacht van surveillerende agenten die hem vervolgens controleerden. Hij werd aangehouden en blies 350 ug/l op het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Auto vernield

IJSSELSTEIN Op de Lorentzlaan is een 21-jarige man uit IJsselstein aangehouden op verdenking van vernieling. Omstreeks 21.05 uur kreeg de politie de melding van een vernieling van een auto bij de McDrive in IJsselstein. Een 20-jarige man uit Tiel stond in zijn auto te wachten in een rij voor zijn bestelling. Hij kreeg onenigheid met zijn voorganger, die uitstapte. Korte tijd later kwam er een tweede auto bij. De bestuurder van deze auto bemoeide zich met de onenigheid en hoorde waarschijnlijk bij de ander. De mannen wilden de Tielenaar uit de auto krijgen, maar die deed zijn ramen en deuren dicht. Vervolgens sloegen en schopten de mannen tegen zijn auto aan en ging één van de belagers voor hem staan en op zijn motorkap liggen. De Tielenaar gaf gas en heeft zo enige tijd met de man op zijn motorkap over de parkeerplaats gereden. Uiteindelijk ging de man ervan af en is de Tielenaar weggevlucht. Hij heeft aangifte gedaan. Op basis van het kenteken van zijn auto, is een 21-jarige man uit IJsselstein aangehouden. De zaak is in onderzoek.

Geweld

NIEUWEGEIN In de Wijnesteynstraat is zondag een man aangehouden na een vechtpartij. Omstreeks 18.25 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij gaande was. Toen de agenten bij de woning kwamen, was het alweer rustig. Wel was een 41-jarige man aanwezig, die flink bloedde aan zijn oor. Voor hem is een ambulance gekomen. Na het horen van getuigen, bleek dat hij anderen had geslagen met meubiliar en een stalen buis. Hoe de man aan zijn verwondingen is gekomen, is onbekend. Hij is aangehouden en na medische behandeling, ingesloten.

Verkeersongevallen

LOPIK Op de M.A. Reinaldaweg heeft zondag een frontale botsing tussen twee autos plaatsgevonden. Omstreeks 17.50 uur kreeg de politie melding van het ongeval. Een 44-jarige man uit Lopik verklaarde dat hij een blackout had gehad en zonder te weten hoe, frontaal tegen zijn tegenligger, een 59-jarige man uit Schoonhoven, was aangereden. Voor beide bestuurders is een ambulance gekomen; hun letsel is onbekend.

HAGESTEIN Op de Rijksweg A27 is een auto over de kop geslagen. Omstreeks 09.40 uur kreeg de politie de melding vanb het ongeval. Een 23-jarige man uit Amsterdam raakte de macht over het stuur kwijt, raakte met zijn auto de vangrail en sloeg over de kop. De auto kwam tegen de vangrail aan de andere kant van de weg terecht. De bestuurder is met hoofletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.