Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 17-12-2007

Kraker uit kantoorpand

UTRECHT- Op zondag werden drie personen aangehouden nadat zij kantoorpand wilden kraken. Omstreeks 15.50 uur kreeg de politie de melding dat er gepoogd werd een pand te kraken aan de Biltstraat. De agenten gingen direct ter plaatse en er werden drie krakers aangehouden. Een kraker was 20 jaar uit Wijk aan Zee. De twee andere wilden hun gegevens niet opgeven. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Diefstal winkel

UTRECHT- In een winkel aan het Gildenkwartier is op zondagmiddag omstreeks 13.55 uur een verdachte aangehouden op verdenking van diefstal. Een 43-jarige verdachte uit Utrecht had goederen uit de winkel genomen en was zonder betalen naar de uitgang van de winkel gegaan. Hierop werd de verdachte aangehouden en is er een proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Brand in woonhuis

UTRECHT- Zondagavond omstreeks 22.30 uur heeft er in een huis aan de Havikstraat een brand plaatsgevonden. De brandweer heeft hierbij een 36-jarige bewoner uit het huis gehaald en de brand geblust. De bewoner is overgebracht naar het UMC. Directe omwonende werden verzocht hun huizen te verlaten. Volgens de brandweer is de brand mogelijk onstaan door kortsluiting in een DVD-speler. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Beroving

UTRECHT-Een 16-jarige jongen uit Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 2.30 uur beroofd.

De jongen fietste vanaf de Biltstraat in de richting van de van Speijkstraat, waar hij werd afgesneden en werd verzocht zijn spullen af te geven. Toen hij dit weigerde werd er door verdachte geweld toegepast. Het signalement van deze verdachte luidt; een blanke jongen van ongeveer 18-20 jaar oud, kort blond haar. De verdachte heeft een normaal postuur,ongeveer 1.85 cm lang en droeg donkere kleding.

Heeft u informatie over deze beroving, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.